Butikk av musikk

Sangsenteret i Bergen ble etablert av Marion Rodgers Løseth i 2010 og er et kurs og kompetansesenter for sang. De tilbyr et alternativ til den tradisjonelle klassiske sangundervisningen med undervisning i populærmusikalske sjangre.


 

Gjennom kurs, sangtimer, workshops og konsertarrangementer underviser Sangsenteret i rytmiske sjangre som pop, rock, vise, reggae, soul og metal. I tillegg blir det fra høsten 2013 også mulig å ta undervisning i klassisk sang. Instruktørene som underviser er godt kvalifisert innen for sine fagfelt og har solid erfaring som utøvende musikere. Undervisningen ved senteret vektlegger individuell oppfølging av elevene og det fokuseres på utviklingen av den enkeltes sangstemmepotensiale. Senteret er innovativt gjennom sitt arbeid med populærmusikalske sjangre som det tidligere ikke har vært tradisjon for å undervise i.   

Hvorfor startet du bedriften din?
- Jeg hadde et ønske om å skape noe nytt innen sangundervisning i Norge og så det var en mangel i markedet for profesjonell undervisning innen rytmiske sjangre.

      
Foto: Sommerkonsert i musikkpaviljongen      Foto: Marion underviser fra scenen

Hvilke positive og negative opplevelser har du fra oppstartfasen?
- Det er mye jobb å starte en egen bedrift og det har vært lange perioder med 80-timers uker. Videre er økonomi en utfordring. Det tar tid før det lønner seg økonomisk, forklarer Marion.

Hva er du mest stolt av?
- Jeg er veldig stolt av aktiviteten ved selve Sangsenteret og av det som skapes av elevene og instruktørene! Vi er profesjonelle, men klarer likevel å bevare sanggleden. Nå har vi holdt koken i tre år her i Bergen, noe som viser at konseptet er bærekraftig. Det har utviklet seg til å bli en stabil og vellykket bedrift, sier hun stolt.

Hvem ser du opp til?
- Jeg ser opp til folk som jobber knallhardt for sine drømmer og som ikke gir opp når de møter motstand. Jeg ser også opp til de modige elevene mine som begir seg ut på krevende arbeid, både med sangstemmen og med seg selv.

Hva er dine framtidsplaner?
- Jeg ønsker å bygge Sangsenteret i Bergen enda sterkere og utvide aktiviteten ytterligere. Til høsten starter en søsteravdeling i Oslo hvor Lise Kristin Kvenseth skal være daglig leder. Videre ville det jo vært fantastisk om vi en dag kunne blitt landsdekkende! Sprudler Marion.

  
Foto: Undervisning av masterclass                                                     Foto: Øving med vokalensemblet

 

Hvilke tips kan du gi til andre som ønsker å starte bedrift?

●         Det er fint med en god plan, men mye av veien blir til mens man går

●         Vær oppsøkende og nysgjerrig og skaff deg et solid nettverk

●         Bruk magefølelsen når du velger samarbeidspartnere

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr