Designer klær av gammel ull

Tekstildesigner Amalie Rosenquist gir nytt liv til gamle ullplagg. Ved å klippe deler av gamle klær og sy de sammen til nye plagg skaper hun et helt unikt design. Amaliedesign er månedens bedrift hos Etablerersenteret.

Amalie Rosenquist er utdannet bekledningsformgiver i Danmark og kom til Norge for å skrive eksamensoppgave om norsk strikk. Her traff hun mannen i sitt liv og de siste fem årene har hun hatt sitt eget tekstilverksted Amaliedesign på USF Verftet.


Rosenquist viser frem to av plaggene hun har laget av gamle plagg hun har fått fra Fretex. Med en god symaskin og kreative ideer tryller hun frem nye plagg med et unikt design. (Foto: Merete Bratten)

Her finner du flere månedens bedrifter

- Jeg er kreativ av natur og har samtidig sansen for at gamle plagg får nye bruksområder.  Ull er et fantastisk materiale å jobbe med. Det er både sterkt og formbart og har utallige bruksområder, sier Rosenquist.

Arbeid som gir mening

I dag har hun en 40 prosent stilling i Kirkens Bymisjon der hun i samarbeid med NAV arbeider med arbeidspraksis i skjermet virksomhet.

- Det er inspirerende å jobbe med mennesker som får gnisten tilbake og tro på seg selv av å se at de kan skape noe selv ut fra egen idé.

Fokuset er ikke at folk skal lære å sy helt rette linjer, men at de ser nye bruksområder og muligheter i stoffet de har i hendene. En gammel lusekofte kan for eksempel bli del av et skjørt og kanskje noen nye puter, sier hun.


Rosenquist har en strikkemaskin som er hyppig brukt for å gjøre plaggene komplette. Her er hun i sving i verkstedet sitt på USF Verftet. (Foto: Merete Bratten)

Å tenke kreativt og skape nye plagg av ting som egentlig skulle kastes gir mestringsfølelse, legger hun til.

Hun har også egen kolleksjon og holder jevnlig kurs for andre som vil lære seg å sy nye ting av brukte materialer.

Kurs hos Etablerersenteret

Rosenquist tok kompetanseprogrammet hos Etablerersenteret i år, tre kurs som til sammen gir en grunnleggende kompetanse i å etablere egen virksomhet.

Les mer om kompetanseprogrammet til Etablerersenteret her

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr