Familie- og Livsstilsenteret

Familie- og Livsstilsenteret består av tre kvinner med ulik kompetanse som deler kontor og markedsfører seg under felles navn og logo.


Bente Andersen til venstre og Natasha Aarskog Ivarsflaten til høyre.

Karina Aarskog og Bente Andersen er begge familieterapeuter, mens Natasha Aarskog Ivarsflaten er ernæringsfysiolog. De driver hver sitt enkeltpersons foretak, men deler kontor i Kronstadparken i Bergen.

Mye arbeid
– Vi startet opp sammen i november 2013, fordi vi har lyst å bruke oss selv og vår kunnskap selvstendig. Det har vært både spennende og motiverende å starte opp sammen, men det har vært mye mer arbeid enn vi hadde trodd på forhånd. Som for eksempel innkjøp av møbler og utstyr, nettside, logo, markedsføring og utforming av kontoret. Det har vært utfordrende i tillegg til at vi har hatt jobb i tillegg.

Etableringssenterets rolle
– Etablerersenteret har hjulpet oss i oppstartsfasen i forhold til valg av bedriftsform. Vi hadde også en oppfølgingstime etter at vi hadde kommet i gang. Denne var nyttig. Vi vet også at vi kan henvende oss til Etablerersenteret hvis vi trenger videre hjelp.

Drivkraft og fremtidsplaner
– Den faglige utfordringen er spennende og interessant. Våre fremtidsplaner er selvsagt ønske om å jobbe med dette så mye som mulig, og å utvide slik at vi kan knytte til oss flere kollegaer. Der vi kan jobbe mer tverrfaglig og utvide til flere områder.

Fordel fremfor konkurrentene
– Vi tror at vi kan ha en fordel siden vi har ulik bakgrunn, utdanning og alder. Vi kan bruke hverandres kompetanse og være to terapeuter ved behov.

Familie- og Livsstilsenterets tre råd til de som ønsker å starte bedrift:

  • Finn noen å samarbeide med
  • Sett av nok tid til planlegging
  • Dere må ha vilje og lyst til å starte

Les mer om Familie- og Livsstilsenteret

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr