Firstbike Norge

Kristin Margret Sigurdardottir har etablert enkeltpersonsforetak for å selge løpesykler for barn. Syklene markedsføres og selges via nettbutikk og på messer. Målgruppen er barnehager og enkeltpersoner.

– Ideen var å selge Firstbike løpesykkel i Norge for min søster som bor på Island, sier Sigurdardottir. For å gjøre det måtte jeg starte eget firma. Jeg meldte meg på Etablererkurs og opprettet firma i juni 2013.

Enkeltpersonforetak
– Fordi jeg ikke var sikker på hvordan firmaet ville gå valgte jeg å etablere enkeltpersonsforetak. Bedriften er fortsatt i en oppstartfase, men har fått på plass nettside og deltatt på en del messer. Vi har solgt en del sykler både her på Vestlandet og på Østlandet, sier hun.

Hjelp fra Etablerersenteret
Den største utfordringen for Sigurdardottir var et lite nettverk. – Foruten mann og barn har jeg ikke familie i Norge, og kun få venner. Etablerersenteret har vært veldig viktig for meg, både som støtteapparat og som utgangspunkt for et større nettverk. Etablerersenteret er både profesjonelle og personlige. De er gode å snakke med og du føler deg velkommen med en gang, sier hun. I tillegg har hun deltatt på TREFFPUNKT siden september 2013.

Veien videre
På sikt ønsker Sigurdardottir at de fleste barnehager i Norge har minst én Firstbike løpesykkel, og helst de fleste barn rundt om i landet også, legger hun til. Konkurransefordelen mener Sigurdardottir er at Firstbike-sykkelen omtrent er vedlikeholdsfri, lett å bruke, og tilgjengelig i flotte, stilige farger.

Sigurdardottirs råd til andre etablerere

  • stå på
  • følg magefølelsen
  • få hjelp med det du ikke kan

 

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr