Fra ingeniør til interiør

Vi har snakket med Anita Høyen Haug som har etablert Drømmehuset i Marken

I 17 år jobbet Anita Høyen Haug som ingeniør. Nå følger hun endelig drømmen og satser på stor interiørsuksess med Drømmehuset. 

- Jeg ønsket å etablere en interiør butikk i Bergen sentrum med et klassisk og romantisk preg hvor kundene kan drømme seg bort og samtidig bli inspirert til fornyelse, forteller Anita.
 
Målet er å ha den lekreste og mest inspirerende interiørbutikken i Bergen!

Anita er utdannet ingeniør og har i flere år vært leder for Manpowers ingeniørselskap og inntil nylig daglig leder i Bergen Group Inginering, men har alltid hatt en drøm om egen drømmebedrift.

Uforutsette ting skjedde i jobbsituasjonen min, og jeg ble nødt til å tenke: Hva nå? Jeg har i mange år hatt en idé om å etablere en unik interiørbutikk, og NÅ var tiden inne! Det var et stort og annerledes steg å ta, men av og til må man bare tørre å ta et skikkelig hopp.


God planlegging er Alfa Omega 
Hun forteller at god dialog med banken og ellers grundig og realistisk planlegging er nøkkelen på hennes suksess.


Jeg brukte lang tid på å lage en god og gjennomtenkt driftsplan, grundig konkurrentanalyse og ikke minst detaljert drift og likviditetsbudsjett. Jeg opplevde selv at jeg kunne hatt et større beløp på ”uforutsette utgifter under etableringen”. Kronene rullet fortere enn jeg hadde antatt, men likevel innenfor min ramme. Et annet tips er å ha god dialog med banken, og vite at alle prosesser tar lenger tid enn man tror.

 
Hva er du mest stolt av?
Jeg er stolt av å tørre å ta et stort steg i en helt annen retning enn det jeg har utdannelse og erfaring i. Jeg er stolt av at jeg tørr å lytte til hjertet mitt, og stole på evnene mine. Alle har mange kvaliteter, og en må tørre å gå utenfor A4 arket.


Vil inspirere
Anita forteller at hun ønsker at drømmehuset og hennes egen evne til å inspirere og motivere vil bidra til at kundene hennes får en så positiv opplevelse som mulig.

Jeg er iherdig når jeg brenner for noe, og jeg bryr meg genuint om mennesker. Jeg opplever og at jeg er god på å inspirere og motivere andre mennesker. Dette ønsker jeg å ta med meg i driften av Drømmehuset, og håper at kundene vil få en positiv handleopplevelse.

 
Champagnekvelder og god stemning
Jeg syns vi har greid å lage en nydelig butikk med god atmosfære. Vi har ofte fyr i peisen og det er alltid tente lys i lokalet, og den røde løperen tar imot alle gjestene. Jeg er opptatt av å ha en god atmosfære og at kundene ikke ”drukner” i ting når de ser seg rundt.
 
Anita ønsker at Drømmehuset skal være et sted en kan dra med venninne gjengen, og planlegger jevnlige kundekvelder der de som ønsker kan ta seg en runde med noe i glasset
 
Frem til nå har det ikke vært noen butikker i Bergen som har hele sortimentet til den veldig populære danske designeren ”Lene Bjerre Design”, Men nå er det endelig det. Samtidig har jeg et konsept, ”Shopping og Champagne hos Drømmehuset”, som jeg kommer til å holde jevnlig. Målet er at en kan handle i rolige, behaglige omgivelser og kose seg med et glass champagne.

 

Troen på deg selv gir energi 
Anitas råd til andre etablerere er klart

Stol på egne kvalifikasjoner, og tør å bryt ut av vante mønster – Vær modig! Det gir energi, engasjement, tilfredshet og bøttevis med sommerfugler i magen. Det eneste du kommer til å angre på: er om du ikke turde å prøve!

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr