Fysioterapeut og erfaren tangodanser

Irem Öztürk er tangoinstruktøren som driver klinikken Fysio Fix i Bergen. Tango er en dans som krever kroppskontroll. Erfaringen fra tangoen bruker hun i fysioterapiklinikken.

Irem Öztürk startet sin private fysioterapiklinikk Fysio Fix Bergen i august 2015. Fokuset i klinikken er på skulder- og ryggplager. Forretningsideen er privat fysioterapi gjennom trening og aktiv behandling med GYROTONIC@-metoden, pilates og bevisstgjøringsprosesser.

 

Her viser Irem Öztürk en av øvelsene hun bruker i klinikken sin Fysoio Fix Bergen. 


Fysio Fix Bergen tilbyr blant annet:

 • Behandling for muskel- og skjelettproblemer med GYROTONIC@ og Pilates-metoden
 • Trening i små grupper
 • Grupper for barsel og gravide
 • Gruppetrening med kjernestyrke og fleksibilitet for menn
 • Spesialtrening og behandling for golfere, musikere og dansere
 • Spesialfokus på behandling av skulder- og ryggproblemer
 • Kurs i gange på høye hæler

 

Flytende bevegelser

GYROTONIC®-metodener en ny behandlings- og treningsmetode hvor tredimensjonale, flytende bevegelser tas i bruk. Metoden strekker og styrker hele kroppen og er velegnet til trening og behandling for skuldre og rygg.  

– I tillegg til å være fysioterapeut er jeg også argentinsk tangodanser og instruktør. For tangoen trenger kroppen min fleksibilitet og en sterk kjerne, og god kontroll på bevegelsene. Erfaringen fra dans benytter jeg også i klinikken, forteller Irem Öztürk. 


Her leser du flere Månedens bedrift


Ingen quick fix

Irem Öztürk jobber med metoder for å løse muskelsmerter som kanskje er nye for mange. Dette innebærer mye jobbing for å bli kvitt problemene, og ikke bare fjerne symptomer for en kort periode. 

– Mange ønsker å bli friske og kvitte seg med problemene sine, men ønsker bare en 'quick fix'. De søker mest passive behandlingsmetoder, og tar seg ikke tid for å jobbe med å bli kvitt for sin problemstilling. Dette fører til at de medisineres eller får ikke-optimal behandling. Dette fjerner symptomene for en kort tid, men gjør ikke noe med årsaken til problemet. Aktiv behandling er viktig for å fjerne problemene for godt, sier Öztürk. Hunjobber nå også med å få opp samarbeidsprosjekter med psykologer, leger og yogalærere.

Hun startet sin egen bedrift for å kunne ta i bruk trenings- og behandlingsmetoder hun selv har tro på, og så hadde hun et ønske om å være sin egen sjef. 

– Jeg er veldig stolt av min lille bedrift som er et enkeltmannsforetak. Mest stolt er jeg av å ha stått på og ikke gitt opp. Jeg er også veldig fornøyd med min egen webside. Den har jeg laget ved hjelp av Youtube. 

– Lokalet jeg har funnet er midt i blinken. Det ligger sentralt på Nordnes og er på gateplan. Det er viktig for dem med barnevogn og de som har smerter. 

Nyttige kurs

Öztürk har tatt flere kurs i regi av Etablerersenteret, og har også hatt veiledningstimer. Hun har hatt stor nytte av kursene og å lære om å starte opp sin egen virksomhet. 

– Når man ikke har så mye erfaring med å starte og drive en bedrift kan det være vanskelig å se alle behovene. Jeg fikk mer forståelse om økonomi i oppstartsfasen. Og det var fint å møte andre kursdeltakere som var i min situasjon.


Etablerersenterets kurs våren 2016


Råd til andre som skal starte:

 • Pass på utgiftene i startfasen. Det er utrolig lett å bruke mer enn hva man har. Jeg bruker for eksempel iZettle som kortterminal. Det koster per transaksjon, men representerer ingen fast utgift.
 • Bruk de nettverkene dere har og prøv å komme inn i nye miljøer
 • Markedsføring kan gjøres med billige metoder. Prøv alle kanaler for markedsføring. Bruk sosiale medier aktivt. På Facebook kan man markedsføre ganske billig om man smalner inn gruppen man ønsker å treffe. Det kan være geografisk, alder/kjønn osv.
 • Hør med andre som har startet og har suksess. De har vært i din situasjon. Hva har de gjort? Hvilke utfordringer hadde de? Man kan lære mye av andres erfaringer.

Lik oss på Facebook FYSIO FIX

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr