Gavepakken

Radarparet Mali Folland og Annelene V. Taule ønsket å skape noe for seg selv, sammen. Resultatet av at de to venninnene la sine hoder i bløt kan gi våre små grå en pause når vi vil glede våre venner.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

TOSPANNET fra Arna utenfor Bergen ville mer enn å bare skravle over strikketøy og kaffekopper.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe for oss selv. Noe som vi kunne bestemme og forme. Vi har det så utrolig gøy sammen, og det å bruke tiden vår på en bedrift i stedet for bare prating har vært utrolig givende, forteller Mali Folland og Annelene V. Taule.

Over tid vurderte og forkastet de mange ulike ideer og visjoner, men for et år siden landet de på den endelige versjonen av bedriften sin. I november 2017 ble nettbutikken Vennegaver lansert.

 

Bilde: Sjekk ut Vennegaver sin hjemmeside, www.vennegaver.no 

 

– Vi tilbyr ferdig sammensatte gaver. Det vil si at vi tar jobben med å finne produkter som passer sammen og pakker dem fint inn i hvite høyglansede esker med silkebånd, slik at gavene får et lekkert uttrykk før de sendes til kjøperen.

Kontinuerlig arbeider damene, eller jentene som de liker å kalle seg, med å øke varelageret slik at de kan tilby kundene et enda større gaveutvalg. 

– Vi er opptatt av at produktene vi selger skal være av god kvalitet. De skal se bra ut, og hele gavehandelen skal oppleves komplett og enkel, utdyper de.

 

Bilde: Gründerne bak Vennegaver, Mali Folland og Annelene V. Taule.

 

DET ER ALLTID SPENNENDE å skulle starte noe nytt, og fortsatt jubler Folland og Taule for hver eneste bestilling som ankommer, hver nye kunde som blir registrert i nettbutikken, og hvert nye likerklikk på facebook.

– Det som er ekstra stas for oss er at noen av leverandørene våre egentlig ikke leverer til nettbutikker, men siden de synes at vårt konsept er så spennende og gøy har de likevel valgt å la oss få forhandle deres varer. Den største utfordringen har vært å innhente svar fra enkelte leverandører, og vi har brukt en god del tid på å få priser og avtaler i havn.

Vennegaver videreutvikles nå ved siden av fulltidsjobber og travle familieliv med små barn, men de to gründerne har en brennende iver for bedriften sin og har fremtidsdrømmene klare.

– Vi er stolte av at vi som småbarnsmødre har klart å etablere Vennegaver i tillegg til at vi begge er i full jobb. Det at vi klarer å sjonglere alt på en god måte, og samtidig ha det utrolig gøy, er vi veldig fornøyd med. Men, planen er at vi etter hvert vil kunne gå ned i reduserte stillinger for jobbe mer med egen bedrift. Vi arbeider oss oppover og håper at vi har et produkt som markedet vil like.

 

BÅDE FOLLAND OG TAULE har vært på etablererkurs og økonomikurs i regi av Etablerersenteret.

– Det ble noen svært lærerike kursdager, og det var utrolig kjekt å kunne prate med andre i samme situasjon og få direkte innspill på ideen vår. Nå ser vi frem til litt kyndig veiledning videre fra de hyggelige og kunnskapsrike damene som jobber der.

 

Rådet fra skaperne av Vennegaver er enkelt:

– Ofte handler det bare om å våge å satse. Stå på, og finn gleden ved å gjøre noe som du selv bestemmer hva er.

 

 

Nettadresse: www.vennegaver.no

 

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr