Gjør butikk av butikker

– Forretningsideen kom som følge av erfaringer jeg gjorde meg da jeg arbeidet innen telefoni. Jeg så et behov i markedet, startet for meg selv, og videreutviklet konseptet, forteller skaperen av T-Link Business Solutions, Thomas Østerfeldt.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

SIDEN 2012 har selskapet hans vært leverandør av bedrifts- og butikkløsninger. Kjerneproduktet er kassasystem og betalingsterminaler, men T-Link Business Solutions tilbyr også et bredt utvalg av relaterte og relevante tjenester som de fleste butikker er avhengig av; betalingsterminaler, markedsføring, nettbutikk, hjemmesider, internett, og regnskapstjenester.

– Vi slår sammen bedriftstjenester fra forskjellige typer bransjer og aktører, integrerer våre løsninger og gir slik kunden en betydelig enklere hverdag, redegjør damen han ansatte som kontoradminitrator, Line Sæther Garlid.

Hun er også en av de positive opplevelsene som sjefen hennes ramser opp da han får spørsmål om hva han sitter igjen med av inntrykk etter at det første oppstartstrykket har lagt seg.

– Å ha ansatte som engasjerer seg og jobber sammen med deg for å utvikle bedriften din er gull verdt, konstaterer Østerfeldt.

– Veien til målet var viktig, og mestringsfølelsen ved å få utvikle egne strategier - å få ting til å skje, ga mersmak. Det ga meg en stolt og samtidig ydmyk følelse å følge fremgangen i firmaet, legger han til.

                                                      

UTFORDRINGENE fant han når han skulle utvikle rutiner og struktur, takle trang økonomi i oppstartfasen, og når det dukket opp uforutsette behov hos kunder.

– Det å finne balanse mellom å selge for å tjene penger og det administrative har også vært en utfordring. Prosesser må læres, konstaterer gründeren.

Likevel, han tok ikke skrekken, og per i dag har bedriften elleve ansatte fordelt på kontorer i Bergen, Stryn, og Florø.

– De fleste kundene våre befinner seg i Hordaland og Sogn og Fjordane, men vi har også enkelte i Rogaland, og så langt nord som i Kautokeino.

 

              

 

 

FRA TIDLIGERE av har kontoradminitrator av T-Link Business Solutions deltatt på et av Etablerersenterets gründerkurs.

– Kurset ga meg grunnleggende innføring i hva som skulle til for å starte bedrift, og hvilke forskjellige muligheter en har når det kommer til selskapsformer. På dette tidspunktet var jeg ikke helt klar for å starte egen bedrift, og min forretningside utviklet seg i stedet til å bli en hobby med tilhørende blogg. Likevel har jeg hatt stor nytte av lærdommen jeg fikk med meg fra kurset nå i ettertid, forteller Garlid.

– Har man en god forretningside og er villig til å kjempe for ideen sin, stå på, og gjøre det som skal til, så kan en klare det.

 

BEDRIFTSEIER Thomas Østerfeldts beste råd til andre som ønsker å starte egen bedrift er:

1. Begynn i motsatt ende. Ideen din er lite verdt i seg selv, så ikke bare utvikle et produkt eller en ide for å prøve og selge det/den, tenk heller på hvilke behov kunden har som du kan hjelpe ham med å dekke.

2. Handling! Gjør noe med ideen din.

3. Tenk først salg. Hopp i det, gå ut og selg. Da lærer du underveis hva kunden har behov for, utvikler produktet ditt, og finansierer samtidig utviklingen av bedriften din.

 

T-Link Business Solutions nettadresse er: www.t-link.no

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr