Hekling er terapi

Det å hekle og holde på med håndarbeid virker meditativt og er en fantastisk rekreasjon i hverdagen. Det er kanskje derfor Mona Ellefsen og hennes Hekleguri Design har solgt tusenvis av heklebøker og har 22 500 følgere på Facebook?

Heklesuksess. Mona Ellefsen står bak Hekleguri Design. Sjekk ut hennes herlige hekleoppskrifter i hennes egen nettbutikk

Gjennom nettsiden Hekleguri Design designer Mona Ellefsen hekleoppskrifter som utgis i heklebøker, og noen som hele materiellpakker. Sammen med annet håndarbeidsmateriell selges bøkene og pakkene i nettbutikken www.hekleguri.no.

Har du lyst på gratis hekleoppskrifter? Gå inn på www.hekleguri.com og last ned!

Lærte av mor og bestemor

– Hekling er i vinden igjen og jeg ønsker å tilføre håndarbeidsinteresserte nye og enkle hekleoppskrifter på norsk. De siste årene har det i ulike media også vært fokus på den terapeutiske egenskapen til håndarbeid. For mange har det å holde på med håndarbeid en meditativ virkning og er veldig god rekreasjon i hverdagen, forteller Mona Ellefsen.

Fra barndommen av har hun hatt lidenskapelig interesse for håndarbeid, og i ungdomstiden brukte hun mange kvelder sammen med moren og bestemoren for å lære både å hekle, strikke og brodere. Dette resulterte blant annet i toppkarakter i forming både fra grunnskole og høyskole.

       

Dette er to av modellene du finner hos Hekleguri Design. 

Terapeutisk virkning

– Da vår sønn ble kreftsyk i 2009, endret familielivet seg drastisk. Innimellom pleie og omsorg heklet jeg ofte, og flere nye oppskrifter ble designet i denne perioden. Jeg oppdaget også de psykiske nytteverdiene av hekling i de tunge sykdomsårene. I årene etter vår sønn døde i 2011, bare 15 år gammel, har hekling vært som terapi for meg. Innimellom utfordringene og sorgen har det vært godt å kunne la tankene hvile på noe kreativt, forteller Mona.

På oppfordring bestemte hun seg for å gi ut heklebok, og fikk trykket opp noen eksemplarer. Boken ble tatt med storm og tilbakemeldingene var entydige; dette var bra, fortsett, fantastisk, vi vil ha mer!


Mona Ellefsen har plukket opp mange gode ideer og fått god hjelp av Etablerersenteret. Her finner du Etablerersenterets tilbud til deg som skal starte bedrift.


Hekling er suksess

Hun har nå gitt ut fire bøker i noen tusen eksemplarer, har over 22 500 likes på Facebook, og besøkende på hjemmesiden har steget til over 2,4 millioner.

– Jeg driver Hekleguri Design hjemmefra, med støtte fra familien og hjelp fra et regnskapsfirma. Jeg selger mest til kunder i Norge, men har også hatt salg til Sverige og Danmark. For tiden har jeg en del nye produkter under utvikling, som jeg håper vil føre til at jeg på sikt må utvide firmaet med ansatte og større lokale.

Ellefsen har fullført Etablerersenteret Kompetanseprogram med de tre delkursene.

– Jeg har hatt stor nytte av kursene og Treffpunkt-samlinger, og fått god veiledning til videre drift av firmaet. Det å starte bedrift krever mye og veien kan være kronglete. Selv om man vet hva man vil, kan man oppleve at motet til tider kan svikte. Da er det godt å ha Etablerersenterets flotte veiledere i ryggen.

Noen råd:

·         Tenk nøye gjennom hva du trenger før du kjøper tjenester fra telefonselgere.

·         Stå på, vær tålmodig, og gjør det du brenner for.

·         Gå kurs hos Etablerersenteret. Da får du en veldig god start og får retning helt fra begynnelsen.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr