Helse, skjønnhet og velvære

Bedre helse og en livsstil som passer for hver enkelt kunde er målet til Bergens nye «feelgood-firma», WellMed.

— For å oppnå bedre helse må nye vaner og mønster innarbeides i hver enkelt kunde sin livsstil. Det er ofte små forandringer som skal til, og det er her vi ønsker å være veivisere og støttespillere, meddeler Rasa Zemaitiene, fysioterapeut med mastergrad i rehabilitering, og daglig leder for Wellmed.

Foretaket har eksistert siden april 2015 under navnet Helse Studio Bergen AS, i kjeden Studio Figura, men innehaverne ønsket seg mer enn å bare drifte andres ideer og visjoner.

 

Helse- og velværetilbud

— Vi hadde lenge gått med tanken om å stå helt på egne ben. Vi var leie av daglige rutiner, og på jakt etter nye opplevelser og et bedre liv både for oss selv og våre kunder. I løpet av 2016 videreutviklet vi bedriften vår, og som et ledd i vår nye start tok vi i oktober det nye navnet WellMed – helse, skjønnhet og velvære, opplyser Zemaitiene.

«Vi» innbefatter, i tillegg til henne selv, tre ansatte – en massasjeterapeut med 20 års erfaring, en vippeextensions-artist og en makeup-artist/hudpleier. WellMeds hovedtilbud er lymfedrenasjebehandlinger, men velværebedriften tilbyr også massasjebehandlinger, ulike spa-behandlinger, slankebehandlinger uten kirurgi, voksing, vippe-extensions, og make up.

— Vi samarbeider også med en dyktig ernæringsfysiolog, og holder temakvelder der kunder kan få nyttig informasjon om helse, informerer den sympatiske firmaeieren.

 

Nyetablert og stolt

Den ferske bedriftslederen er stolt av det WellMed nå kan tilby sine kunder. I den lekre salongen sin i Åsane som de har valgt å innrede i fransk stil har de tre innbydende behandlingsrom til rådighet.

— Vi er også svært stolte av de høykvalitets behandlingene vi kan tilby, og en av våre viktigste retningslinjer er at hver individuelle kunde skal føle seg trygg og ivaretatt. De fleste av våre besøkende er lokale, men vi har også kunder som kjører en time for å komme til behandling hos oss.

 

Hardt arbeid

Helsegründeren, som opprinnelig kommer fra Litauen, gløder av entusiasme over å være i gang med egne fremtidsvisjoner, men understreker at det er mye arbeid som ligger bak en oppstartfase.

— I begynnelsen kjentes nesten alt vanskelig og uoverkommelig. Alt var nytt – språk, regler, betalingssystem, regnskapsføring, markedsføring…Den aller største bøygen viste seg å være reklamering. Markedsføring er kostbart, og et stort antall reklamebedrifter ringte for å tilby sine tjenester. Det var vanskelig å navigere i reklamejungelen når vi ikke ante hvem vi kunne stole på, eller hva som ville være mest effektivt.

 

Nyttig hjelp

Midt i en bratt læringskurve er det da godt å kunne høste lærdom fra dem som sitter på erfaring om hva en nystartet bedrift trenger.

— Start Up-kurset hos Etablerersenteret var til stor nytte for å få det første inntrykket om hvordan vi skulle gå i gang – hva som måtte til, og hva som er det viktig å vite om det norske systemet. Vi satte også stor pris på de gratis konsultasjonene der vi fikk gode råd og nyttig informasjon. Å ha et slikt senter å kontakte var til uvurderlig hjelp i oppstartfasen.

 

Rådene fra Wellmeds skapere er klare:

1. Ta deg god tid, og lag en plan før du går i gang. Følg den!

2. Ikke forhast viktige avgjørelser.

3. Spør dem som har erfaring, lytt og lær.

 

WellMeds nettadresse er www.wellmed.no, og de kan også finnes på facebook:  wellmed – helse, skjønnhet og velvære.

 

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr