Innstilling i verdensklasse

GRÜNDER: Roar Vestbø har startet helseklinikken Body Tuning.

GRÜNDER: Roar Vestbø har startet helseklinikken Body Tuning.

– Det å se fortvilelsen i øynene til en ny kunde bli erstattet med håp og lettelse, ettersom de får behandling og kjenner forbedring i kroppen, er bare helt ubeskrivelig, sier helsegründer Roar Vestbø.

Tekst og foto: Irene R. Mjelde

 

– DE GODE tilbakemeldingene fra kundene er det aller kjekkeste med denne jobben, avgjør Roar Vestbø.

For få måneder siden startet han klinikken Body Tuning, på Nesttun.

– Enkelte kunder som kommer hit har fått tilbakemeldinger fra leger og spesialister om at det ikke er mer de kan gjøre for dem. Så kommer de her, og uttaler etter en tid at de for første gang på årevis kjenner en forbedringsrespons i kroppen. Slike tilbakemeldinger gjør alt arbeidet med oppstarten og de lange arbeidsdagene vel verdt innsatsen, avgjør den sympatiske 26-åringen. 

«Vondt skal vondt fordrive» gjelder ikke hos Body Tuning. Å bruke de ulike apparatene er helt smertefritt.

– Spesielt når det gjelder «Slide Styler» er det mange som sovner under behandlingen, røper Vestbø.

Han omtaler det nevnte apparatet bare som «buksen». Hele underkroppen og litt til plasserer inn i en tøyelig «form» som lukkes med glidelås, før hele «buksen» blåses systematisk opp.

– Immunsystemet vårt er avhengig av et velfungerende lymfesystem for å blant annet kunne beskytte oss mot infeksjoner. Den behagelige massasjen dette apparatet gir øker lymfedrenasjen i kroppen, noe som for eksempel gir god hjelp ved ødemer, og tunge og urolige bein.

 

OVER ANSIKTET får kundene samtidig en oksygenhjelm som kan innstilles på tre ulike typer lysbehandlinger.

– Rødt, blått og grønt lys har hver sine fokusområder som alle gir ulike fordeler. Blått lys er særlig bra for dem som sliter med «uren» hud eller hudsykdommer, samt dem som har sesongbasert depresjon. Selv har jeg tidligere vært ganske «værsyk», men behandlinger med det blå lyset har gjort underverker.

Vestbø redegjør videre for det grønne lyset, som er smertedrivende, stimulerende for immunsystemet, og roende på nervesystemet.

– En liten «fun fact» er at det også får fart på sexlysten, legger han til.

– Det røde lyset er blant annet fremmende for collagen-produksjonen og kroppens egen evne til sårhealing. Felles for dem alle er de styrker immunforsvaret, og at du får en oksygen- og energiboost med på kjøpet. 

– Har du hørt om positive og negative ioner?

Journalisten rister på hodet.

– Mange kunder har uttalt: «Jeg føler meg så glad når jeg går herfra». Det skal de negative ionene ha mye av æren for. Innendørs, og i hverdagens kjas og mas, bombarderes vi med positive ioner. Stedet disse oppheves best er i naturen, og aller sterkest virkning har fossefall. I nærheten av de fallende vannmassene kan vi forvente å bli ladet med rundt 5000 negative ioner per kubikkcentimeter. Under denne hjelmen tilføres du hele fem millioner negative ioner per kubikkcentimeter.

 

INTET MINDRE enn verdensklasse er godt nok når Vestbø handler. Da han skulle bestille behandlingsapparat nummer tre falt derfor valget på Vacustyler Avantgarde, utviklet i samarbeid med selveste NASA, og den eneste av sitt slag i Norge. Trommelen med vekslende vakuumtrykk gir økt blodsirkulasjon til vevet, lymfedrenasje og lysbehandling på kroppen.  

– Vacustyler forkorter restitusjonstiden etter skader og operasjoner. Sår gror fortere, muskelsmerter avtar, lymfesystemet blir stimulert og søvnkvaliteten forbedres, oppramser Vestbø. 

– De positive virkningene etter behandlinger med dette apparatet er svært godt dokumentert, og i andre land har det allerede vært brukt i årevis. 

Hvilke av behandlingene som er mest effektive kommer helt an på hvem som skal ha behandlingen, og hva vedkommende ønsker å oppnå. 

– Når det gjelder lysbehandlingen blir den brukt av de aller fleste, uavhengig av om de skal i «buksen», eller Vacustyler Avantgarde, «trommelen», redegjør han.
 


FRISKERE: Kunde Marion Dale Wollertsen er strålende fornøyd med den helsemessige forbedringen hun har oppnådd hos Body Tuning.

 

FOR ØYEBLIKKET er det kunde Marion Dale Wollertsen som nyter godt av klinikkens helsefremmende tilbud. 

– Jeg har slitt med astma i mange år, samt tette bihuler og en lang rekke allergiske reaksjoner. Denne høsten har vært spesielt tung, og jeg hadde aldri forventet en slik rask forbedring som jeg har fått her etter bare tre uker, totalt syv behandlinger. Vinteren er normalt sett ikke rette tiden å minisere medisinmengden, men det er akkurat det jeg har gjort. Jeg merket forbedring allerede etter første behandling.

– Så rask virkning hadde heller ikke jeg forventet, innrømmer Vestbø.

– Jeg kjenner meg også lettere i bena, og føler at jeg har mer overskudd, supplerer Wollertsen.

– Det er utrolig kjekt når det skjer så fort. Andre kan trenge flere behandlinger før de merker forbedring. Atter andre kommer for å forebygge, for å opprettholde den gode helsen de allerede har. Disse maskinene er for eksempel mye brukt av idrettsutøvere rundt om i verden. Det er utrolig givende og motiverende å se ulike mennesker med så mange forskjellige utfordringer få gode resultater av den behandlingen vi tilbyr.

 

VESTBØ er ikke en av de mange nordmenn som er født med ski på beina. Norsk vinter har for ham aldri vært særlig forlokkende, men etter tre år med tilholdssted i en leilighet med utsikt over den kjente stranden Surfers Paradise ved Gold Coast i Australia, er han rustet til å holde ut noen kuldegrader i hjemlandet.

– Det var en fin tid. Jeg kom hjem sommeren i 2019, etter å ha fullført en bachelor innen business, markedsføring og entreprenørskap. Utdannelsen som personlig trener, som jeg startet Australia-oppholdet med i Sydney, fikk jeg god bruk for mens jeg studerte. Flere dager i uken, i fem-sekstiden før skolen startet, stod jeg klar for PT-timer på stranden.

Ideen til Body Tuning kom godt utpå våren 2020, da Vestbø selv en periode hadde behov for helsehjelp.

– Jeg hadde slitt lenge med ulike belastningsskader, og hadde også vært gjennom to kneoperasjoner da en kamerat av meg, som er kiropraktor, introduserte meg for «buksen» og lysbehandling med oksygen.

Fra han igjen gjorde nordboer av seg hadde Vestbø til da arbeidet som salgssjef for et alarmselskap i Fredrikstad. Arbeidet var spennende nok, men han kjente ikke det helt store engasjementet. Opplevelsen det var å kjenne sin egen helsetilstand «skyte i været» satte fart i tankene. «Dette må flere få oppleve!» avgjorde han. 

På denne tiden, da koronaen innhentet business-Norge og små private firma prøvde å holde hode over vannet som best de kunne, sa altså den engasjerte vestlandssønnen opp sin faste stilling for å bli helsegründer. Selv mener han at timingen ikke kunne ha vært bedre.

– Jeg hadde lenge ønsket meg en jobb der jeg kunne hjelpe folk til økt livskvalitet. Etter den første bølgen med covid19 så jeg jo hvordan situasjonen påvirket folks mat- og treningsvaner, og hvordan mange ble påvirket på det psykiske plan. Det føltes derfor veldig naturlig for meg å starte med akkurat dette, akkurat nå.  

– Men, er det ikke i disse tider litt i overkant modig å si opp fast jobb for å starte egen helseklinikk?

– Enten modig, eller dumdristig. Jeg har aldri vært lettskremt, og har heller aldri blitt sett på som noe A4-menneske. Men jeg angrer ikke. Jeg er stolt av at vi på så kort tid har hjulpet så mange. Nå er planen å få firmaet til å vokse slik at vi kan hjelpe enda flere. 
 


I SMØRØYET: På bildet som pryder veggen i venterommet kan Vestbø peke ut studentboligen sin i førstelinjen over Surfers Paradise.
 

«VI», er Vestbø og hans hittil to ansatte; ernæringsfysiologen Marie Magnus og ergoterapeuten Monica Haugland.

– Planen er at vi etter hvert skal utvide tilbudet vårt til å også innbefatte tilpassede pakker, med skreddersydde kostholds- og treningsplaner, om ønskelig med personlig trener. 

Body Tunings lokaler er lyse, lekre og delikate, og fargene er behagelige og avstemte. Vestbø har nedlagt et høyt antall arbeidstimer for at det skal fremstå slik det nå gjør. 

– Hele sommeren i fjor gikk med til å pusse opp, men jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg ville skape en ren og rolig atmosfære, og prøvde samtidig å få frem en form for spa-følelse. Fargene har jeg hentet fra firmaets logo. 

På det fortsatt ledige rommet er det med i planen at en ny ansatt skal få sin arbeidsplass, da mest sannsynlig en kiropraktor eller fysioterapeut. 

– Dette er bare starten. Klinikken har stort potensiale og vi er veldig motiverte for å hjelpe. Vi er allerede et sterkt team, noe som er helt avgjørende om en skal lykkes.

Den ivrige gründeren er proppfull av engasjement og gode ideer. Under oppstarten høstet han kunder ved å promotere klinikken på Lagunen handlesenter.

– Vi hadde med oss «buksen» og oksygenhjelmen og lot handlekunder få en gratis demonstrasjon. Det gjorde stor lykke.

– Hva har vært den største overgangen ved å gå fra ansatt til gründer?

– Å starte opp for seg selv har på mange måter vært som å utdanne seg selv. Jeg har måttet ta utallige avgjørelser på kort tid uten å ha en overordnet som sitter med ansvaret. Men jeg har hele tiden hatt gode rådgivere og samarbeidspartnere, og både leverandørene, og en dame på Island som i seks år nå har drevet klinikk med de samme apparatene som oss, har vært veldig behjelpelige når jeg har hatt spørsmål.
 


ETABLERER: Roar Vestbø trives som helsegründer.
 

DEN KJENTE foredragsholderen Simon Sinek sier at alle suksessfulle bedrifter har et klart «Why?». Body Tunings visjon er å bidra til økt livskvalitet for en million mennesker, en person om gangen. 

– Det er ekstremt viktig å forankre sitt «hvorfor» i alle ledd og i alle avgjørelser som tas. Om en blir usikker kan en da ta et steg tilbake og spørre seg «Hvorfor startet jeg med dette?» Svaret er enkelt: «For å gi økt livskvalitet for en million mennesker». Det er også særdeles viktig at alle ansatte deler samme visjon, slik at alle har klart for seg hvilke premisser en jobber for.

Selv de som har et så sterkt indre driv som Vestbø, møter på utfordringer. For hans del har de bestått i det han kaller «janteloven, og selvutnevnte konkurrenter».

– Jeg kjenner til en del mennesker som jeg vet hadde hatt veldig god nytte av den behandlingen vi tilbyr, men som dessverre ikke vil prøve, fordi «vi ikke skal tro at vi kan komme på noe nytt og bedre». Dette er ikke veldig overraskende, men likevel veldig synd.

Vestbøs største utfordring er at mange av dem som han selv ser på som samarbeidspartnere mot målet om å hjelpe flest mulig mennesker, ser på hans bidrag til helseverdenen som konkurranse.   

– Vi jobber mot samme mål og det forundrer meg at så mange ikke en gang vil møte oss, eller komme og se hva vi driver med, selv om de vet at dette i en kombinasjon med det de selv tilbyr hadde fungert som hånd i hanske for sine kunder/pasienter. Er ikke målet til hjertespesialister, fysioterapeuter, treningssenter og leger, for å nevne noen, å hjelpe folk til bedre helse?

Vestbø påpeker at dette ikke på noen måte gjelder alle andre klinikk-driftere han har vært i kontakt med, men likevel er antallet skeptikere for høyt. 

– Det gjør meg trist når tanken på kundens sluttresultat ikke kommer i første rekke. Vi må slutte å se på hverandre som konkurrenter og heller se etter hvilke synergieffekter et samarbeid kan gi hverandre, og ikke minst kunden.  

 


NYTENKING: Body Tunings Vacustyler Avantgarde er foreløpig og det eneste av sitt slag i Norge.
 

– ER DET NOE du nå i ettertid ser du ville gjort annerledes om du skulle gjort oppstarten av Body Tuning om igjen?

– Nja! Det aller meste ville jeg gjort akkurat slik jeg har gjort det. Men det er ikke få utfordringer og arbeidsoppgaver en møter når en starter en bedrift, og ting krever ofte mye mer tid og energi enn en kunne drømt om. Vi satte opp et voldsomt tidspress for oss selv, og den siste tiden før åpning ble mildt sagt hektisk.

Åpningsdatoen var satt til 8. oktober. De bestilte apparatene kom fra Tyskland den 6.

– Den ene av de to hjelmene vi hadde kjøpt var havnet i Nord-Norge, og på returen sendte posten den for sikkerhets skyld innom Oslo også, så den første uken løp jeg frem og tilbake mellom behandlingsrommene med den ene vi hadde, mimrer Vestbø.

Nå bare ler han av den travle oppstarten. Både han og klinikken fremstår i det store og hele som selve symbolet på en harmonisk arbeidssituasjon.

– Blir det mye ventetid for deg mens kundene nyter behandlingen i apparatene?

– Nei, her er det aldri dødtid. Jeg organiserer timene slik at den første kunden får behandling i det ene behandlingsrommet mens jeg tar imot den neste i det andre. Så sjekker jeg innom dem med jevne mellomrom. Maskinene skal vaskes mellom hver kunde, og er det litt tid til overs er det alltid papirarbeid som skal gjøres, eller mailer som skal besvares.

På forhånd trodde Vestbø at han kom til å ha god anledning til å benytte seg av apparatene selv også, men slik har det altså ikke blitt. 

– Vi har fått en veldig god start. Det blir travle dager med altfor små tidsluker til at jeg jevnlig kan bruke apparatene til egenbehandling. Men det hender at jeg gir meg selv en liten oppkvikkende hvil før jeg går hjem. Her en kveld i nitiden bevilget jeg meg en liten strekk i «buksen» og våknet først langt på natt til et folketomt og mørklagt hus.
 

– HVOR ER Body Tuning om fem år?

– Da finnes vi i store deler av Norge, samt i andre land. Jeg trives jo veldig godt med å bo på solfylte steder, så hvorfor ikke åpne en filial i for eksempel Miami? Å oppnå verdensklasse er ikke mulig om en ikke har det gøy samtidig, konstaterer den målbevisste firmaeieren med et stort smil.

Rådene Vestbø ønsker å gi andre som ruger på en gründer-ide er som følger:

– Finn ditt eget «Why?», hvorfor du vil starte akkurat din bedrift. Det må være noe du virkelig brenner for. Deretter må du skaffe deg et godt team som deler den samme visjonen. Og sist, men ikke minst, vær forberedt på å møte utfordringer på veien til målet. 

 

Les mer om Roar Vestbø sitt firma på nettsiden: bodytuning.no

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr