Interiørbutikk med nordiske designvarer

Nordisk rom er en interiørbutikk i Os som selger nordiske designprodukter. Katrine Heggland er gründer og daglig leder med spesiell forkjærlighet for rene, enkle linjer.

- Jeg har alltid interessert meg for design og interiør og har drømt om egen interiørbutikk i mange år. Det var naturlig å starte her hvor jeg bor, samtidig som det er en fordel at det ikke er andre butikker her med samme utvalg og stil, sier hun.

Positive opplevelser fra starten
Heggland åpnet Nordisk rom for tre år siden. - Alle leverandørene tente på ideen om å selge merket sitt i Os, og jeg fikk de med fra dag én. Jeg har gode kunder, både lokalt og fra nabokommuner som Bergen. Det er stor stas å feire tre års jubileum, sier Heggland.

- Det tar tid å bygge opp en butikk og det er ingen dans på roser, men jeg var godt forberedt og det er utrolig givende, sier hun.

Heggland har fire ansatte som avlaster henne ved behov. Hun har også åpnet nettbutikk som hun med tiden tror kan bli et viktig supplement.

Les om flere Månedens bedrifter her

Kurs hos Etablerersenteret
Heggland har tatt Etablererkurs og Økonomi Illustrator hos Etablerersenteret.

- Jeg tok Etablererkurs et år før jeg åpnet butikken. Her fikk jeg oversikt over hva jeg måtte sette meg inn i og en god plattform i etableringsfasen slik at jeg følte meg klar og trygg for å gå videre, sier hun.

Heggland fikk også personlig veiledning i etterkant av kursene. - Min opplevelse er at rådgiverne Gry Sæterdal og Sidsel Humberset sitter på enormt mye kunnskap og at de begge har faglig tyngde og stor entusiasme for å hjelpe gründere på veien.

Her kan du se hvilke kurs Etablerersenteret tilbyr

Hegglands råd til andre etablerere

1. Vær forberedt, lær av andre som driver for seg selv og gjør grundige undersøkelser.

1. Søk hjelp i etableringsfasen gjerne i form av kurs. Bruk nettet aktivt og rådfør gjerne med regnskapsfører.

3. Stol på magefølelsen, men søk gjerne sparringspartnere. Skaff deg ett godt nettverk, dette var jeg ikke så flink til. 

Nordisk rom har også egen blogg

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr