Jobbe, jobbe, jobbe

Vegard Bakken har ett godt råd til dem som vil starte for seg selv: Jobb og stå på. Nå er han seriegründer og satser på nytt salgsselskap.

– Akkurat nå arbeider jeg aktivt med Salg Norge AS. Her er hovedfokus å tilby salg, rådgivning og markedsføringstjenester, med egen avdeling for bokbransjen Bokservice og en for musikkbransjen: Sexy Ghost Tape Records.

På bildet over er Vegard Bakken (bakerst) sammen med kompanjong Krister Riis Falch (t.h.) på lansering av en av Jørgen Jægers mange bøker. 

Salg Norge AS tilbyr eksterne business til business salgs- og markedsføringstjenester, samt forretningsutvikling for selskap som ønsker å øke salget. Salg Norge AS leier ut selgere til kunder med eget salgsapparat, eller drifter hele salgsapparatet for kunden.

– Jeg startet Salg Norge AS  i januar 2013 fordi jeg så et voksende marked for outsourcing av tjenester. Jeg ønsker å være med å skape noe selv og være en del av bedriften.

Det første Bakken etablerte var Nordic Eventure AS, et eventbyrå som i følge Vegard Bakken tilbyr eventproduksjon i særklasse og lager ditt drømmeevent enten det er kurs, konferanse, firmafest, kick-off, julebord, konsert eller teambuilding.


Les flere Månedens bedrift her


Bygg nettverk

Vegard Bakken ble kjent med Etablerersenteret i 2009.

– Da startet jeg og en medgründer forlaget Panthera Publishing AS. Vi var sikre på at det skulle bli et AS etter at vi deltok på Etablererkurset. I tillegg til kurs kontaktet vi andre som hadde både gode og dårlige erfaringer med å starte bedrift for å få tips og råd om hvordan man skulle få suksess og hva man skulle prøve å unngå.

Ikke nøl med å ta kontakt med dem du har lyst til å kontakte, er ett av Bakkens råd. Det verste som kan skje er at man får et nei. Erfaringen er at de fleste ønsker å ta seg tid til engasjerte og positive mennesker.

Hva er dine viktigste erfaringer?

Det viktigste er aldri å stoppe opp. Vil du opp og frem, så stå på og lær underveis. I oppstartsfasen er det mye som kan gå galt, men de fleste tingene kan man rette opp om man har gode mentorer og støttespillere rundt seg. Det handler mye om å kunne snu seg raskt og følge med i markedet, råder Vegard Bakken.

– Jeg er mest stolt av å ha fått med meg så utrolig dyktige samarbeidspartnere som står ved min side uansett hvilke situasjoner som oppstår. Samtidig er jeg veldig stolt over all PR vi klarte å få med de ulike selskapene som vi har gründet. Dobbeltsider i de største avisene i landet, samt magasiner, TV og radio. Nå jobber vi også for noen av de største og dyktigste bedriftene i sitt marked, og har hatt oppdrag som jeg tidligere bare har drømt om å få være med på.

I dag jobber tre personer i Salg Norge AS, som har kontor i Bergen og Oslo. For tiden er kundene Aller Media, Hegnar Media, Fortellerforlaget, Tigerforlaget, Comino forlag, Gursli Berg forlag, Exlibris Media og Gresvik forlag.

– Vi er i samtaler med utrolig mange nye spennende forlag, og har også hatt en del interesse fra utlandet for arbeidet vi gjør i Norge, men har ikke satt i gang noe der enda, sier Bakken.

God hjelp fra Etablerersenteret

Bakken mener Etablererkurset var nyttig for å få svar på alt de lurte på. Selskapet har også benyttet seg av veiledningstimer hos Etablerersenteret og har fått råd om ulike aktører å kontakte.

– Etablerersenteret har vært en trygghet vi vet vi kan kontakte når det er noe vi lurer på. Etablerersenteret har utrolig mye kunnskap og samtalene er både lærerike og spennende.


Oversikt over Etablerersenterets kurs


Tre gode råd fra Bakken:

1. Jobb
2. Jobb
3. Jobb

Å stå på og jobbe er den eneste måten man får ting til å skje på, mener Bakken.

– Stå opp om morgenen, ikke la Facebook og andre medier ta tiden din. Du må være forberedt på dager som er lengre enn et døgn i strekk og den første tiden er aller viktigst. Møt flest mulig folk og hør på hva de har å si. Det er mange som har gode råd å komme med, men noen ting kan du også ta med «en klype salt». Mange tilfeldige samtaler har ført til kontrakter med mange nye og spennende kunder for vår del.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr