Klipping i farten

Desember 2015 startet et nytt og unikt frisørkonsept i Norge – Cutters. Dette nye drop in-konseptet bygger på tre faktorer: Effektivitet ved at hårklippen er estimert til å bare ta 15 minutter, kvalitet ved at Cutters har knyttet til seg noen av landets beste frisører, og at prisen er den samme, 299 kroner, uavhengig av kjønn og av type klipp.

— I enkelte tilfeller hender det selvfølgelig at hårklippen tar litt lenger tid enn femten minutter, men prisen vil uansett være den samme, lover Kristian Hauge Solheim, medgründer og styreleder i Cutters.

— Vi tilbyr ikke tjenester som hårvask, hodemassasje, hårfarging eller striping, men har valgt å fokusere på det vi er best på; hårklipp og enkel styling. Hos oss skal kundene alltid vite hva de får, og hva de betaler for, fastslår han.

 

 

Sterk og rask utvikling

Cutters har på kort tid hatt en formidabel vekst. Siden åpningen av deres første frisørsalong ved Fløybanen i Bergen har Cutters nylig også åpnet salong i Xhibition, samt at de har utvidet konseptet med tre salonger i Oslo; i Storgata, i Torggata, og på kjøpesenteret Oslo City.

— Salongene våre har gått i pluss fra første dag, og har slik finansiert frem nye salonger. Nå er de allerede av de mest besøkte i Norge, og avdelingen på Oslo City er den frisørsalongen i landet med høyest omsetning per kvadratmeter, forteller Solheim, som har høye ambisjoner for frisørkjeden sin.

— Målet vårt er at vi innen utgangen av 2020 skal ha 200 frisørsalonger i drift, både nasjonalt og internasjonalt. Med det vil vi være den største aktøren i Norden.

Det siste året har Cutters mottatt støtte fra Innovasjon Norge hele to ganger.

— Dette er ikke bare unikt i frisørbransjen, men i hele retail-bransjen. Denne støtten har gått til utvikling og testing av nye forretningsmodeller og IT-systemer som forbedrer kundens opplevelse, og effektiviserer driften, redegjør en stolt gründer.

 

 


Treff flere nyetablerere og gründere her!


Spennende ny start

Solheim ønsket seg en ny arbeidssituasjon, og da han startet Cutters sammen med Andreas Kamøy og Natalie Werkland, var det skaperglede og motivasjon som sto i høysetet.

— Å få starte noe for seg selv er helt spesielt. Alt ansvaret ligger plutselig på deg selv og dem du arbeider sammen med, og en har ingen å skylde på om det går dårlig.

Solheim forteller at i starten var mottakelsen fra andre aktører i bransjen heller «lunken». Han understreker at det i den tiden var svært viktig å ha tro på seg selv og eget konsept.

— Etter hvert har vi klart å vise skeptikerne at vi ikke bare er en døgnflue, men en aktør som virkelig kan bli å regne med i fremtiden. Jeg er utrolig stolt over utviklingen og den kraftige veksten vi har hatt siden oppstart. Og når det kommer til stykket har jeg satt pris på å få være med på alle oppturene og nedturene som følger med når en starter opp for seg selv. Det er disse som gjør hverdagen litt mer spennende, smiler Solheim.


Våre etablererkurs


Nyttige råd

Til andre som ønsker å starte sin egen bedrift, har Kristian Hauge Solheim tre gode råd:

1: Start opp innen noe du selv interesserer deg for. Å starte opp for seg selv innebærer mye arbeid. Det er derfor helt essensielt at du ikke bare trives med målet, men også med veien til målet.

2: Ha tro på deg selv. Det vil komme tider da du begynner å tvile, men da er det viktigere enn noen gang å beholde troen på konseptet ditt.

3: Ikke vær redd for å feile. For å lykkes må du være uredd når det kommer til å ta beslutninger, og våge å prøve ut nye ting. Det viktige er at du lærer av feilene dine, kommer deg opp igjen, og fortsetter.   

 

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr