Kontor i skyen

Mjølnir flytter kontorarbeidet ditt til skyen. Det betyr at du kan registrere timer eller fakturere der du befinner deg via for eksempel mobilen. Kundene får full oversikt over prosjekter og timer, ansattes kompetanse og skjematikk på den skjermen du ønsker uansett om du er på farten eller på kontoret. Smart, eller?

Mjølnir gir deg kontor i skyen. Her er gründerne bak satsingen: Jens Tofte (t.v.), Henri Knutsen og Marius Pedersen. 

– Dette forbedrer effektiviteten betraktelig i bedriften. Papirarbeidet blir digitalisert og arbeidsprosesser automatisert gjennom et brukervennlig styringssystem, forteller Marius Pedersen som er en av gründerne bak Mjølnir.

I tillegg til salg av styringssystemet for bedrifter som ønsker å flytte kontorarbeidet til skyen, tilbyr Mjølnir leie av ressurser og driftsavtaler for IT-relatert timearbeid samt utvikling av applikasjoner. Produksjon og drift av nettsider og andre nettrelaterte tjenester er også noe som tilbys ved siden av hovedproduktet Mjølnir kontor. Kundene er små og mellomstore bedrifter i service næringen, mange innen bygg- og anleggsbransjen.

– Tjenestene våre er globalt tilgjengelig men filosofien og strategien vår krever lokal tilstedeværelse. «Think global, act local» er veldig sant for oss, påpeker Pedersen.  

Verdens beste arbeidsplass

Det tar tid å få på plass et digitalt styringssystem for bedrifter. Halvannet år har de tre gründerne Henri Knutsen, Jens Tofte og Marius Pedersen brukt på å utvikle systemet. Nå er salget akkurat begynt, og de har allerede fått flere kunder, og det viktigste av alt de elsker jobben sin.

– Vi hadde alle et stort ønske om å skape noe eget, vi er oppvokst med PC og vi så starten på «internet of things» og nå ønsker vi å ta del i digitalisering som fører til «internet of experiences». Vi har hatt mange gode opplevelser på sidelinjen. Nå ønsker vi å være dem som står for de gode brukeropplevelsene og tar del i innovasjonen. Vi skal skape en av verdens beste arbeidsplasser og et varemerke Norge kan være stolt over, sier Marius Pedersen.

For dem av oss som husker norrøn mytologi, så er Mjølnir også navnet på Tors hammer. Mjølnir kontor er verktøyet for dem som bygger Norge, og ifølge Marius Pedersen gir Mjølnir kundene mer tid til å drive med det de er god på, for eksempel å svinge nettopp hammeren.


Interessert i flere gründerhistorier? 


Byråkratisk hinderløype

Å starte sin egen bedrift byr alltid på en del utfordringer og hindringer, og alt går ikke alltid slik man hadde tenkt.

– Det å ha en plan er alltid viktig, selv om det sjelden blir slik du planlegger. Det vil ikke dermed si at å bomme på planen ikke er kjipt, eller kostbart for den del men den mest negative opplevelsen vi har hatt er møte med det offentlige i form av hinderløypen av byråkrati man må igjennom for å ha mulighet til salt i grøten mens man holder på å starte opp. Det mest positive er utvilsomt følelsen når kunden står og skryter produktet opp i skyene og ønsker å jobbe med nettopp oss.

Klar for å konkurrere

Karene bak Mjølnir er mest stolt av at de faktisk har skapt et team som har guts til å levere, klar for å satse, klar for å konkurrere.

I dag er de firefaste ansatte og holder på å bli fem. Hovedkontoret er i Bergen og de er i ferd med å åpne et kontor i Oslo.

– Vi har sunne og solide vekstmål og setter én fot foran den andre, sier Pedersen.

Godt med råd og tips

Mjølnir har fått mange gode og nyttige råd fra June Kristiansen i Etablerersenteret.


Etablerersenterets tilbud


– June har vært veldig hjelpsom med råd og tips og det er en god følelse å vite at noen er der for deg når man trenger gode råd, kostnadsfritt. Vi er glade for at det finnes noen å prate med uten at det skal koste deg skjorten og i tillegg virker senteret som engasjerte mennesker som genuint ønsker at du skal lykkes, sier Pedersen.

Dine tre beste råd til andre som ønsker å starte egen bedrift

  • Spør deg selv om timingen for produktet er riktig.
  • Bygg ett godt team.
  • Vær klar over at du må ofre mye så lær deg å like det. 

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr