Kvinne med guts

Solveig Såkvitne har tatt steget og startet sin egen bedrift. Det er hun stolt av. Ønsket om å være sin egen sjef ble så sterkt at hun satte i gang – og hun har vekstambisjoner.Solveig Såkvitne har gutset til og startet sin egen Solveig's trafikkskole på Knarvik. 

1. april i år startet Solveig Såkvitne Solveig’s trafikkskole i Knarvik. Hun skal gi faglig god trafikkopplæring i klasse B (personbil) til elevene sine. De skal føle seg ivaretatt og lyttet til, bli hørt og sett. Timene skal være effektive og tilrettelagt for den enkeltes behov.

– Min ambisjon er å tilby den høyeste kvalitet og være konkurransedyktig både på faglig undervisning og pris. Etter hvert er målet mitt å ha etablert en stor og anerkjent skole med mange ansatte, sier Solveig Såkvitne.


Interessert i andre gründerhistorier? 


Fem mill og tre ansatte

Hun er akkurat i gang med den nye trafikkskolen, og har et tydelig mål for hvor hun skal.

– I et treårsperspektiv er målet å få en årsomsetning på 5 millioner og ha tre fulltidsansatte trafikklærere. Videre er det og en målsetting å være i stand til å løse inn all gjeld på 500 000 kroner innen tre til fire år. I den oppstartsfasen jeg er inne i nå, har jeg en bil og tilbyr kun personbilopplæring. I senere faser ønsker jeg å utvide tilbudet med opplæring i BE (personbil og henger) i tillegg til personbilopplæringen. I et ti års perspektiv er målsettingen å ha ti trafikklærere ansatt.

Kundene hennes er i hovedsak ungdom i alderen 17 til 20. Men noen begynner alt når de er 16, og noen voksne kommer også innimellom.

Sin egen sjef

– Jeg startet opp egen bedrift, fordi jeg hadde et ønske om å være min egen sjef. Jeg er fortsatt midt i oppstartfasen, og holder på med markedsføring, å bli kjent og å få inn nok elever, forteller Såkvitne.

Hun er mest stolt av at hun faktisk har startet og at hun har hatt mot og guts til å gjøre det. Siden hun foreløpig er alene, har hun sjekket ut mulighetene for å samarbeide med flere skoler i kontorfellesskapet Aktiv trafikkopplæring. 

Har gått på kurs

Solveig har gått hele Etablerersenterets ABC Etablering. Hun synes etablererkursene var veldig bra, og mener det absolutt er å anbefale for alle som går med gründertanker.


Etablerersenterets kurstilbud


Hennes tre beste råd til andre som har lyst å begynne for seg selv, er:

  • Tørr å satse til tross for at det er skummelt å begynne.
  • Være sin egen sjef.
  • Styre sin egen arbeidsdag.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr