Lidenskapelig illustratør med sterk og fargerik strek!

Det kreves mye energi og lidenskap til det jeg gjør. For å overleve som illustratør må en være stolt av det man leverer!

Gunvor Rasmussen holder til i Bergen og driver Gunvor R Illustrasjon og nettbutikken www.epla.no/shops/gunvor
Gunvor driver bedriften sin fra kontorfellesskapet, Designbryggeriet på Bryggen. Følg bloggen hennes!

Hvilke tjenester leverer du?
- Jeg leverer illustrasjonstjenester til magasiner, bøker, publikasjoner, og billedkunst for salg i nettbutikk og til private kunder.

Hvorfor startet du egen bedrift, og har du noen positiv eller negativ erfaring fra oppstartsfasen?
- Jeg startet et foretak i 2006 fordi jeg fikk jobb som illustratør i Bergens Tidende mens jeg gikk på Kunsthøyskolen (KHIB), så måtte hive meg rundt å lage et firma for å få betalt. Jeg ble hevet ut i det, og ser i ettertid at jeg kunne unngått en del forvirring hvis jeg hadde hatt noen å spørre om hvordan jeg skulle drive et enkelpersonsforetak overfor akkurat det jeg drev med, men med full jobb som illustratør og skole i tillegg ble mye erfart på veien. Men det var utrolig gøy!

Hvordan har Etablerersenterets hjulpet deg?
- Da jeg var ferdig på KHIB haddde jeg endelig tid til å gå på økonomikurs og andre typer kurs fra BRB, og det har gitt meg en del aha-opplevelser, og gjort den økonomiske delen av det å drive firma litt mer strukturert og oversiktelig enn jeg syntes det var tidligere, men jeg har fremdeles mye igjen å lære så kommer nok til å gå på en del flere kurs.

Hvilket inntrykk har du av Etablerersenteret?
- Etablerersenteret  har engasjerte og motiverende medarbeidere som oppriktig interesserer seg for meg og bedriften min! Kursene senteret tilbyr tar for seg forskjellige mange ulike sider av det å drive bedrift som økonomi, marked, personlig branding, motivasjon, og hele prosessen fra å starte opp til å drive bedriften sin.

Hva er du mest stolt av det du har oppnådd hittil?
- Jeg er veldig stolt av å ha fått mange oppdrag som illustratør, - og at jeg har jobb på fulltid. Jeg er nok mest stolt av er de tre barnebøkene jeg har illustrert for Skald Forlag. Det kreves mye energi og lidenskap til det jeg gjør. For å overleve i denne bransjen må en være stolt av det man leverer!

Hvem ser du opp til og blir inspirert av?
- Artister og næringsdrivende inspirer meg! - En god taler uansett felt kan være en god ”pep-talk” for å få motivasjon. Å treffe bedrifter og personer som lykkes med det de gjør, -og når jeg ser at lidenskap og stå på vilje har betalt seg- fantastisk gøy!  Det er veldig inspirerende å følge med på sosiale medier; på blogger, -de som twittrer og de som gir et daglig innblikk i bedrifter som har et godt miljø.

Hva er din drivkraft og hvilke framtidsplaner har du?
- Drivkraften min er lidenskapen til uttrykket og mediet og det å jobbe med illustrasjon til tekst.  Det å opprettholde god kvalitet og et sterkt uttrykk er viktig for meg. Hvis jeg begynner å ta lett på det jeg leverer fra meg, er det kanskje på tide å ta en pause. Nå holder jeg på å utvide bedriften min med illustrasjon trykket på tekstil i tillegg til et samarbeidsprosjekt med en keramiker med illustrasjoner på håndlaget porselen i små opplag.

Siden jeg startet har det gått slag i slag og har opplevd et trøkk på illustrasjonstjenestene som jeg aldri hadde forestilt meg, så jeg har hatt ikke hat tid til å planlegge framtiden.

En av framtidsplanene mine er å kunne forutse hva som kommer rundt ”neste sving”. Jeg har nettopp fått tilbud om en god stilling i et eksiterende firma som jeg godt kan tenke meg, -så det var litt morsomt at spørsmålet om framtiden dukket opp.

Har du noen fordeler framfor konkurrentene?- I illustrasjonsmiljøet har jeg kun sett på andre utøvere som kollegaer og som et kollegium å dele erfaringer med, noe som er viktig når man jobber som for seg selv. De fleste utøverne som lykkes har gjerne så forskjellig uttrykk at man ikke kjemper om de samme oppdragene eller kundene.

Kan du gi tre råd til dem som ønsker å starte bedrift?

  • Ikke vær redd for å hive deg ut i det! ”Det er bedre å angre på ting man har gjort en ting man ikke har gjort”.
  • Få deg kontorplass, og ta gjerne del i et kontorfelleskap, det er veldig bra å ha folk rundt seg, men også ha muligheten til å jobbe konsentrert. Da jeg fikk meg kontor, gikk produktiviteten min opp, jeg ble mer strukturert, og fikk faktisk mer fritid!
  • Vær sosial og delta på forskjellige arrangementer forbindelse med det du gjør, men også på ting som ikke nødvendigvis gjelder deg, som man kanskje oppdager at man kan ha nytte av likevel. Man vet aldri hvor et oppdrag eller inspirerende mennesker kan dukke opp. Hvis man ikke i utgangspunktet er så flink å snakke for seg er dette en god måte å bli det på. Noen ganger er det skivebom, men jeg har mer erfaring med det motsatte…..

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr