Made in Bergen

Made in Bergen er et visuelt kommunikasjonsbyrå lokalisert i Bergen. Selskapet tilbyr en lang rekke tjenester innen design og visuell kommunikasjon og består av daglig leder Dan Andersen og designer Linn Therese Nordland.

Hvorfor startet dere egen bedrift?
Dan Andersen har jobbet for et av verdens største reklamebyråer Ogilvy Sydney, med merkevarer som Nokia, Cocacola og Subaru. Med erfaringer fra stort byrå og med ønske om å skape noe eget ble gründerspiren i magen en realitet. Selskapet startet opp i 2007 og er i dag inne i sitt tredje år med fulltidsdrift. Made in Bergen har tro på at det finnes et stort urealisert potensiale i regionens næringsliv og designmiljø.

Erfaringer fra oppstartfasen
-De fleste erfaringene fra oppstartsfasen har vært positive, takket være støttende samarbeidspartnere og flotte kunder. Det å starte for seg selv er både meningsfylt og stimulerende, men veldig krevende og kan for alle være en økonomisk risiko. I oppstartsfasen er det ofte mer utlegg enn inntjening, så her gjelder det å planlegge smart. Som designere måtte vi hele tiden passe på å selge oss inn underveis, til tross for at vi helst ville sitte og designe og utvikle de prosjektene vi allerede hadde dradd i havn.

Møte med Etablerersenteret
Dan har deltatt på Etablererkurs og forteller at Etablerersenteret hjalp dem med å sette bedriften ned på papiret. -Det er lettere å se sammenhengen mellom idé, tjeneste, forespørsel og marked når en har en god og gjennomtenkt forretningsplan. Som designere var ikke den økonomiske delen den vi var sterkest på. Så å få en liten innføring her har vi hatt god nytte av senere.

Veiledning
-Vårt inntrykk av Etablerersenteret er veldig godt. Det var trygt å vite at vi hadde tilbudet om å prate med forretningsutviklere og rådgivere i oppstartsfasen. Fremdeles vil det nok dukke opp spørsmål som vi står fast ved, og da gjelder det å huske at det finnes steder vi kan henvende oss. Det er ikke alltid lett å kjenne sine rettigheter så vel som plikter som næringsdrivende. Noe vi fikk en innføring i gjennom Etablererkurset. Vi anbefaler alle med en gründerspire i magen å delta på dette. Dere vil få god hjelp, samt treffe andre i samme situasjon.

Inspirasjon og drivkraft
-Inspirasjon kan for oss komme fra alle mulige steder og situasjoner. Behance er et byrå som står bak tjenester og produkter som 99U, Action Method, Creatives Outfitter og Behance network. Vi ser at vi deler mange av de samme ideene og målsetningene som Behance Inc har, så dette er noen vi ser opp til og som inspirerer oss. Vår drivkraft er at vi brenner for det vi driver med, og at vi ser et stort potensiale for designmiljøet i regionen. Vi er stolt over å kunne stå opp hver morgen og dra på en arbeidsplass vi selv har skapt, og at vi jobber med noe vi er lidenskapelig opptatt av.

Hvor står bedriften i dag
Frem til nå har de to benyttet seg av nettverket sitt når det har stormet som verst og de har trengt mer arbeidskraft. På sikt ønsker de å skape flere permanente arbeidsplasser hos seg. Made in Bergen har kunder over hele landet, men ser at tett kontakt med kundene er viktig for å oppnå de beste løsningene. Derfor er brorparten av oppdragene for lokale bedrifter. -Vi ønsker å jobbe med ikke for kunden, sier Dan.

Fremtidsplaner
-Fremtidsplanene våre er å øke kjennskapen til merkevaren Made in Bergen, og vokse som designere. I nær fremtid er målet å tilegne oss enda større kompetanse på nyere medium som mobil plattform, da i første omgang dynamiske applikasjoner for ios og android enheter.

Made in Bergens tre råd til de som ønsker å starte bedrift:
• Lær om dine rettigheter og dine plikter som selvstendignæringsdrivende før du hopper ut i det. Dette vil spare deg for mye  frustrasjon og overraskelser underveis.
• Sørg for å ha litt penger i banken for rolige perioder.
• Du må virkelig brenne for det du driver med, for det blir en livsstil.

  

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr