Malerkurs for alle og enhver

Med fulle malerkurs og stabile inntekter har Frøydis Aarseth virkelig etablert seg på kunstmarkedet. Hun tilbyr undervisning som svært få andre i Norge kan svare til.

I 2011 startet 27-åringen fra Vevring i Naustdal sin egen malerskole. Med bakgrunn fra Florence Academy of Art, et anerkjent kunstakademi i Italia, har hun et godt grunnlag for å undervise innen klassisk figurativ kunst. Hun presiserer at kursene er åpne for alle som måtte ønske å delta. Her kan du lese mer om Frøydis og hennes kurs.

Du kan og følge Frøydis sitt arbeid på Facebook.


Portrettfoto av Roy Sunde, redaktør av fylkesmagasinet.

Hvorfor startet du bedriften din?
- Jeg har alltid drømt om å undervise innen de gamle, klassiske maleteknikkene og videreføre denne vakre kunsten til nye talenter. I 2011 startet jeg derfor Frøydis Aarseths malerskole. Det er viktig for meg å få god tid til hver enkelt elev, og jeg har derfor kun fem elever på hvert kurs. Dermed blir det økt fokus på utviklingen av den enkeltes potensiale, forteller hun.

Hvilke positive og negative opplevelser har du fra oppstartsfasen?
- I oppstartsfasen hadde jeg en uheldig opplevelse med en regnskapsfører som krevde dobbel betaling av den opprinnelige prisen vi hadde avtalt. Heldigvis ordnet dette seg etter hvert. Det gjelder å være bestemt og ikke la seg overkjøre. Det er lett å la seg lure når en ikke kan sine rettigheter, bedyrer hun. 

- Etter dette tok jeg kontakt med etablerersenteret. Her fikk jeg hjelp med valg av selskapsform, prissetting av kurs samt reklame og annonser. Det å møte andre i samme situasjon på kursene og det å kunne ha muligheten til gratis rådgivningssamtaler gav meg en større trygghetsfølelse, legger hun til.

 
Eve, av Frøydis Aarseth.                             The Journey, av Frøydis Aarseth.

Hva er drivkraften din?
- Min drivkraft er den kreative sjelen min. Jeg må skape vakre malerier og jeg elsker å lære bort det jeg kan til andre. Det er fantastisk å se utviklingen deres. For meg er det viktig at elevene kan komme hjem med et maleri de har lært mye av og som de stolt kan vise fram, forklarer hun.

Hva er fremtidsplanene dine?
-  Mine fremtidsplaner er å starte opp et landskapsmalerkurs om sommeren der jeg tar med elevene ut i naturen for å male. Å stå ute og male er en fantastisk opplevelse!
Mitt andre mål er å få min egen kunst representert av flere gallerier i Norge og utlandet.

Frøydis Aarseths tre råd til de som ønsker å starte bedrift

  • Meld deg på Etablerersenteret sine kurs for bedriftsetablering og utvikling. Her treffer du andre som er i samme situasjon som deg.
  • Ikke gi deg med det første. Det kommer til å bli tøft i begynnelsen.
  • Du kan om du vil!

 

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr