Maling og mat i sagnomsuste Urdihuset

Det er sikkert mange som husker de mye omtalte bildene malt med kredittkort som var omtalt i regionens aviser i 2004. Disse var det Janne Gullaksen som sto bak. Mange lot seg også inspirere av maleriene og ønsket å lære seg teknikken. Lysten til å starte malerkurs fikk Janne Gullaksen til å blåse nytt liv i Urdihuset på Gyldenpris i 2004.

Urdihuset er et praktbygg i Michael Krohns gate på Gyldenpris like utenfor Bergen sentrum. Huset har en lang historie fra Bergens kulturliv, og ble fredet i 1927.

Jannes forretningsidé er i å tilby selskapslokaler, kurs og events, med fokus på mat og maling. I dag har hun skaffet seg en god posisjon i Bergensregionen innen dette området.

Janne har deltatt på etablererkurs hos Etablerersenteret i Business Region Bergen, og beskriver rådgiverne som kyndige og positiv til det de driver med. Etablerersenteret har selv benyttet seg av Jannes tjenester og formidlet informasjon om bedriften hennes. De har også gitt svar på spørsmål hun har hatt omkring etablering av egen bedrift.

Hun er stolt av at hun tok sjansen og ikke ga opp underveis. Erfaringen hun sitter igjen med fra oppstartfasen er friheten over å bestemme selv, men også at det er tidkrevende og kostbart.

Drivkraften hennes er gleden ved det hun jobber med, og planene er mange for tiden fremover. Janne mener at den gode personlige relasjonen hun skaper mellom seg og sine kunder er Urdihusets største fordel. -Urdihusets fremste mål er kun fornøyde kunder, 100 % fornøyde kunder, sier Janne.

Jannes tre råd til de som ønsker å starte bedrift?

  • Ta sjansen på å etablere et selskap
  • Jobb så mye som kreves for å lykkes
  • Ta tiden til hjelp
     

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr