MATA mater maritimt marked

AMBISJONER: Junior og senior Aksnes utelukker ikke at de etter hvert vil utvide kundegruppen, men per i dag retter de tilbudet sitt mot maritime virksomheter.

AMBISJONER: Junior og senior Aksnes utelukker ikke at de etter hvert vil utvide kundegruppen, men per i dag retter de tilbudet sitt mot maritime virksomheter.

– Det var nå eller aldri, fastslår Lasse Aknes. At han under oljekrisen plutselig sto uten jobb ble kimen til MATA Resources AS.

Tekst og foto: Irene R. Mjelde

UNDER OLJEKRISEN ble Lasse Aksnes’ og fem kollegaers stillinger i rederiet han arbeidet for satt ut til en bemanningsleverandør.

– Det var ingen god følelse å bli oppsagt i en alder av 52 år, men da det verste sjokket hadde lagt seg begynte kreative tanker å trenge seg på. Kanskje dette var sjansen til å sette drømmene som lenge hadde kvernet i bakhodet ut i livet?

Gjennom de siste 28 årene i arbeidslivet hadde Aksnes opparbeidet seg omfattende erfaringer innen rekruttering av personell for maritime oppgaver. Denne kunnskapen tok han nå med seg inn i sitt eget bemannings-selskap. Med seg på laget har han sin sønn Thomas, og sammen formidler de dedikerte løsninger innen bemanning, opplæring, revisjoner og konsulenttjenester til den maritime næringen.

– Ønsket mitt var å etablere en bærekraftig virksomhet som vil gi arbeidsplasser og hjelpe arbeidstakere med å komme i kontakt med aktuelle arbeidsgivere og bedrifter, redegjør den ferske gründeren.

GOD KOMBO: Fra stuens beste stoler skanner Aksnes og Aksnes hver dag markedet for å se hva som har foregått de siste døgnet. De siste dagene har de også gravd seg dypt ned i etiske retningslinjer, HMS-organisering og ledelsessystem.

– Vi er samstemte og har mye de samme tankene om bedriftsledelse og hvilke verdier vi vil verdsette under driften av selskapet, forteller de.

HANS TIDLIGERE arbeidsoppgaver har blant annet omfattet å skaffe personell til subsea, is-/support, seismikk, kjemikalie, tørrlast-skip, LPG- og oljetankere, samt etablering av kontorer utenlands, revisjoner i henhold til ISM-/TMSA, opplæring og kompetanseutvikling, saksbehandling, og arbeid som dekksoffiser.

– Opp gjennom årene har jeg skaffet meg et bredt internasjonalt nettverk, noe som i dag gjør at MATA Resources kan innhente ressurser fra Norge, Filippinene, Romania, Ukraina, England, Skandinavia, Polen, Kroatia og India, informerer Aksnes.

– Kundene våre er gjerne skipsverft, skip, eller virksomheter innen havbruk, vindkraft, fornybar energi, olje & gass. Hittil har kundene fortrinnsvis vært fra Norge men vi er internasjonalt rettet og har hele verden som arbeidsområde.

 

FØRSTEMANN i kunderekken meldte seg i oktober 2018, og aller mest stolte er selskapets to ansatte over oppdraget der de på kun to hektiske dager klarte å levere 15 rumenske Ermeto-rørleggere til et skipsverft.

– Kontrakten ble signert en fredag formiddag, og allerede søndag kveld hadde vi arbeiderne på plass hos skipsverftet i Norge. Mandagen gikk med til registrering og familiarisering, og sjekk og innkjøp av nødvendig verneutstyr, verktøy og arbeidsklær til prosjektet. Tirsdag morgen klokken halv åtte var alle i full drift på skipsverftet.

Duoen Aksnes og Aksnes smiler.

– Det oppleves veldig positivt og givende når vi lykkes med prosjektene våre og kundene er fornøyd med våre leveranser, forteller bedriftsleder og eldstemann.

– Hva tenker du om den nye trenden i arbeidslivet med å bruke bemanningsbyråer i stedet for å ansette i faste stillinger?

– Jeg opplever det slik at mange bedrifter nå «outsourcer» arbeidsoppgaver fordi de vegrer seg for å ta arbeidsgiveransvar. Da blir det ekstra viktig at vi i bemanningsbransjen behandler arbeiderne med ydmykhet og respekt. Folk som trives og har det bra gjør også en god jobb.

Ønsket hans at de som jobber i prosjekter for MATA Resources skal få vist frem det de kan og utvikle seg videre.

– Positivt er det jo også at mange ender opp i faste stillinger etter slike prosjektoppdrag, påpeker bemanneren.

 

DET HÅRETE målet de har satt seg er at 100 midlertidig eller fast ansatte arbeidere skal ha vært innom MATA Resources i løpet av 2019. Per i dag har de sysselsatt tre av dem. Å drive bemanningsselskap innebærer nemlig også en god del konstruktiv venting.

– Når oppdragene kommer inn er det veldig hektiske perioder, men mellom dem sitter vi mye i telefonen for å sondere terrenget.

Aksnes forteller at det som da gjelder er å skru på sjarmen, og ha klart for seg hvorfor den eventuelle kunden skal velge akkurat det firmaet deres har å tilby.

– Det er utfordrende som ny å komme seg inn blant andre veletablerte konkurrenter. Men det er viktig for oss å ikke utgi oss for noe vi ikke er. Hos oss skal kundene vite hva de betaler for.

 

– HVA STÅR «MATA» for?

– Jeg er en familiens mann og MATA er initialene til mine to barn Malin og Thomas.

– Og så fikk du sneket inn litt reklame for Manchester Uniteds midtbanespiller Juan Mata, skyter yngste blad Aksnes inn.

– Det fortjener de. Nå med Ole Gunnar Solskjær som manager spiller de jo omsider attraktiv fotball igjen, avgjør Aksnes senior.

– Hvordan fungerer samarbeidet mellom far og sønn?

– Veldig bra hittil. Vi kommuniserer veldig godt og effektivt sammen, forteller tjuefemåringen.

– Om en kommer i en noe opphetet diskusjon er det viktig å ikke gå i vranglås, men heller snakke seg frem til en felles avgjørelse. Vi er avhengige av hverandre for å ha et godt arbeidsmiljø, supplerer Lasse, som ser det som et stort pluss for firmaets fremtid at sønnen er med og drifter det fra starten.

Allerede som attenåring arbeidet han selv til sjøs sammen med sin far som var sjøkaptein.

– Ungt engasjement er alltid inspirerende for arbeidet. Om det viser seg at Thomas trives med dette og kan tenke seg å ta over når jeg når pensjonistalder er ingenting bedre enn det.

SIN EGEN SJEF: Lasse Aknes mener at den største forskjellen fra før til nå er at han nå har myndighet til å ta egne beslutninger. I MATA Resources følger han sin egen teft, sammen med sønnen Thomas Aksnes.

NÅ I STARTEN er de vel fornøyd med å ha hjemmekontor, men med tiden er tanken å opprette et lokalt kontor i Bergen, samt at de vurderer å etablere kontor i Europa og i Asia. Regnskapet har de overlatt til Vangdal Regnskap AS. Før oppstart fulgte Lasse Aksnes Etablerersenterets kurspakke A-B-C Etablering, og han fulgte rådet om å sette bort regnskapsarbeidet og heller konsentrere seg om det en kan best.

– Det var svært nyttig å ha en god sparringspartner når man er usikker på saker som er viktig i etableringsfasen. Kurset bidro til å skaffe oversikt over hva som må til for å etablere egen virksomhet, og samtidig kom jeg i kontakt med andre i tilsvarende situasjon.

Også i tiden etter oppstarten har Aksnes Benyttet seg av rådgivingssenteret.

Etablerersenterets konsulenter oppleves som kreative, inspirerende, hjelpsomme og uformelle, og de gir alltid gode råd og veiledninger når en tar kontakt, roser gründeren.

– Hva er dine beste råd til andre fremtidige gründerspirer?

– Vær deg selv og stol på din kunnskap og erfaring. Vær takknemlig for gode råd og innspill du får underveis og benytt disse i den videre utviklingen. Ikke gi opp når ting butter imot, men stå på videre sammen og motiver hverandre.

 

Mer info om MATA Resources AS finner du på nettsiden www.mataresources.no.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr