Med blikk for bilder

– Det sies at når en er blitt gammel og skal gjøre opp livets regnskap angrer en mer på det en ikke har gjort enn på det en gjorde som ikke ble noen suksess. Det er en god indikasjon på at det er verdt å våge og ta sjansen på å satse, mener fotograf Cecilie Bannow.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

Etter flere år med fotooppdrag ved siden av annet arbeid valgte Cecilie Bannow fra januar av å satse på en jobb som fulltids fotograf. Nå tilbyr hun alt fra event- og bedrift, til barne- og bryllupsfotografering. Leveransene hennes kommer stort sett i form av digitale filer, men hun selger også fotoprint, og tar gjerne dekorasjonsoppdrag.

– Jeg dekker det aller meste. Stilen min lener mot dokumentarisk, og tilbakemeldingene jeg oftest får er at jeg har et unikt blikk og er god til å fange stemning og atmosfære. Dette er gode ord for meg å høre, for det som gir meg aller mest glede som fotograf er å møte mennesker, og jeg trives aller best når jeg kan være flue på veggen og ubemerket fange fine og spennende øyeblikk mellom mennesker og miljø.

I tillegg har Bannow interesse for konsert-, landskaps-, natur- og makrofotografering, og bildearkivet hun tenker å bruke til salg av illustrasjoner er etterhvert blitt ganske omfattende.

– Det som startet som en hobby i 2010 ble med tiden en stor lidenskap, og da ulike kunder begynte å kontakte meg for oppdrag forsto jeg at fotograferingen kunne bli mer enn bare en fritidssyssel.

 

Foto: H2O Gelida #1 tatt av Cecilie Bannow

 

Bannow er kry over å ha vunnet priser for fotografiene sine til tross for kort fartstid som fotograf.

– I årskonkurransen i 2014 i regi av foto.no, fikk jeg 1. plass i to runder og havnet til slutt sammenlagt på 2. plass med ett poeng fra vinneren. Dette var første gang jeg deltok i konkurransen, så det var stor stas. Å høre en profesjonell jury uttale seg om bildene var både spennende, rart, og godt på samme tid.

Det hun er aller mest stolt av er likevel at hun har våget å satse på en forholdsvis utrygg fremtid som gründer.

– Det er nok mange som går med en drøm i magen, men som av ulike årsaker ikke kan, eller vil ta sjansen. Jeg turte å ha tro på meg selv - å si opp en jobb jeg trivdes godt i, for å satse på en lidenskap uten å vite om det vil gå rundt økonomisk. Om dette ikke fører frem slik jeg håper kan jeg i alle fall klappe meg selv på skulderen og si at jeg er modig som våget, konstaterer den fotofrelste damen.

 

Foto: Mikal og Ingrid Ovidia Telle gifter seg tatt av  Cecilie Bannow

 

Foreløpig består Bannows bedrift bare av henne selv. Regnskap fører og leverer hun selv, og kontoret har hun hjemme.

– Men om omsetningen på sikt tillater det, og savnet etter kollegaer blir stort, vil jeg nok søke meg inn i et kontorlandskap med andre fotografer, eller kreative sjeler, resonnerer hun.

Etablerersenteret kjente den kreative gründeren godt til fra før da lokalene til hennes tidligere arbeidssted lå vegg i vegg med de velvillige hjelperne for bedriftseiere i startgropen.

– Og for en imøtekommende, kompetent, og entusiastisk gjeng! utbryter Bannow.

– Etablerer- og statup-kursene Etablerersenteret tilbyr er gull verdt for alle som ønsker å starte bedrift, og treffpunktene de arrangerer er en flott mulighet for inspirasjon, erfaringsutveksling, og nettverksbygging.

 

Se Etablerersenteret sitt tilbud her

 

Foto: Kong Harald tatt av  Cecilie Bannow

 

Fotograf Cecilie Bannows tre råd til deg som skal starte for seg selv er:

 

1. Vær realistisk, og empatisk. Undersøk markedsmuligheter og behov før du gjør store investeringer. Lytt til potensielle kunder for å kartlegge hva som er faktiske behov i markedet og hos forbrukere.

 

2. Innhent informasjon fra andre. Be om råd fra dem som har erfaring med å starte egen bedrift. Jeg har selv fått mye god hjelp fra andre dyktige bergensfotografer.

 

3. Sett en tidsfrist for evaluering av din egen bedrift. Det er fort gjort å bruke opp tid og energi hvis en hver dag skal gruble og bekymre seg for fremtid og utvikling. Ha fokus på de oppgavene du skal gjøre hver dag, ha det gøy, og sett heller et edruelig blikk på tall og uttelling når du har kommet et stykke fram i tid.

 

Fotograf Cecilie Bannow har hjemmeside www.ceciliebannow.com

 

Foto: Sondre Lerche på Den Elleville Festen VII tatt av Cecilie Bannow

 

 

 

Cecilie Bannow er veldig flink å ta bilder. Her er flere bilder tatt av henne:

Foto: Jenny Hval på EKKO tatt av Cecilie Bannow

 

 

Foto: Michal tatt av Cecilie Bannow

 

 

Foto: Pandreas på EKKO av Cecile Bannow

 

 

Foto: T.E.A.M.S på EKKO av Cecile Bannow

 

 

Foto: Bergen grappling tatt av Cecilie Bannow

 

 

Foto: Hermigervill på EKKO av Cecilie Bannow

 

 

Foto: Sunniva og Glenn Helge gifter seg tatt av Cecilie Bannow

 

 

 

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr