Med coaching som levebrød

Etter lang erfaring innen ledelse og rådgiving bestemte Eva Løkeland Lerøy (fra venstre) og Ina Elisabeth Fikse seg for å starte coachingbyrået Access Coaching. De har begge drevet lignende virksomheter hver for seg i noen år, men ønsket å skape noe nytt sammen for å kunne ha mer å by på overfor kundene.

- Vi opplever det som styrkende og berikende å være to. Ressurs- og kapasitetsmessig er det jo positivt, men også det å ha en samtalepartner som er like engasjert som en selv, gjør satsingen bedre.

Access Coaching er til for bedrifter og organisasjoner som ønsker coaching, lederkurs eller foredrag. Eva og Ina har lagt vekt på at tjenestene er lett tilgjengelige gjennom online timebestilling.

Ina har ved en tidligere etablering deltatt på kurs i regi av Etablerersenteret. – Jeg opplevde særlig etablererkurset som nyttig og bra. Det økte min bevisstgjøring om hvilke prosesser som er viktig å fokusere på når man starter opp for seg selv.

- Det var også interessant og lærerikt å høre fra andre etablerere. Mange av oss var opptatt av de samme temaene. I tillegg ble jeg medlem i en nettverksgruppe hvor vi møttes for å dele erfaringer og diskutere ting med hverandre.

De to har også hatt stor glede av frokostmøtene til Kvinnovasjon, som arrangeres i samarbeid med Etablerersenteret. -  Vi synes det har vært nyttige tema på dagsorden og flinke foredragsholdere.

- Vi er stolte av at vi på bare noen måneder har fått til så mye bra. Vi er veldig fornøyd med hjemmesiden www.accesscoaching.no og våre fine lokaler på Fantoft. De to er også stolte av gode tilbakemeldinger fra kundene: - Vi ser at våre bidrag betyr noe for dem!

Eva og Ina forteller at det som motiverer dem er opplevelsen av at mennesker utvikler seg og skaper bedre resultater. De beskriver det som gyldne øyeblikk, når noen får en skikkelig «aha-opplevelse», og dermed går ut og gjør noe annerledes enn før.

- Det er mange flinke, modige og driftige ledere i dette landet. Vi har stor beundring for de som kommer til coaching og som virkelig vil se på seg selv og løfte seg enda et hakk videre.

Fremtidsplanene handler om å bidra til at coaching blir enda mer populært og lett tilgjengelig. Vi vil vokse og bli den viktigste leverandøren av ledercoaching.

Tre gode råd til andre som ønsker å starte egen bedrift:

  • Ta din egen inspirasjon og selvtillit på alvor! Skaff deg en coach slik at du kan være på ditt beste så ofte som mulig.
  • Bli en iverksetter! Iverksettelse skjer best ved 80-90 %. Ikke vent til alt er perfekt før du kommer ut med ting.
  • Sørg for balanse i livet! Ta vare på deg selv og legg inn tid til å fylle på med ny energi.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr