Med sansen for autentisk industriell møbelstil

En fransk-norsk fusjon! La Fabrique ble etablert fordi vi er opptatt av den industrielle stilen av møbler og interiør. Produkter fantes ikke på det norske markedet fra før. Vi ønsket å starte en bedrift selv, for å kunne styre og utvikle vår egen idé.


 

La Fabrique selger møbler og interiør i industriell stil fra Frankrike.

Facebookside

La Fabrique er et unikt konsept i Norge med autentiske og ekte varer hentet fra en industriell fortid hovedsakelig fra mellom 1900 til 1950. Dette er antikke franske møbler som består av blant annet kjøpmannsdisker, stoler, krakker, belysning og dekorasjon og har hatt ulike bruksområder i alle typer industri.


Bilde fra butikken

For fire måneder siden åpnet vi nettbutikk La Fabrique og showrommet – butikken vår i Øvre Korskirkealmenning 1 (som er åpent hver lørdag). Vårt mål er å nå kunder både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Hvem er dere?
- Grunnlegger av La Fabrique er Bruno Blanchard og Kjersti Stensvaag. Bruno  er opprinnelig fra Frankrike (Lyon) og  flyttet til Bergen i 2004. Bruno er utdannet grafisk designer og Kjersti kommer fra Bergen og er utdannet sivilarkitekt. Begge to driver La Fabrique ved siden av jobb.

Hvorfor startet dere egen bedrift?
- I de to siste årene har den industrielle stilen vært en trend her i landet. Den begynte tidligere i USA og Kina, og er også svært trendy i Australia sier Bruno. Jeg liker den tidløse stilen og hadde lyst til å satse på den her i Norge. Jeg har noen venner i Frankrike som driver med antikviteter og har kontakter som gjør det enklere for meg å få fatt i disse gjenstandene. Språket er heller ingen barriere for meg, heldigvis sier Bruno.

Hvordan har Etablerersenteret hjulpet deg?
- Jeg har hatt møte med Etablerersenteret som informerte om deres virksomhet/kurs og gav oss gode råd om utvikling av bedriften, og nyttige kontakter.

Hva er dere mest stolt av?
- Vi er stolt over å ha skapt noe som er unikt og er de første som kan tilby dette i Norge.

Hva er deres drivkraft, og hvilke fremtidsplaner har dere?
- Det som motiverer oss er å kunne lykkes med vår idé, og kunne utfordre oss selv til å være kreative. Drømmen er å etablere butikker flere steder i landet, eller opparbeide et forhandlernett i Norge og Norden. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger og støtte for ideen i vårt nettverk, og det er bra sier Bruno.

Har dere noen fordeler fremfor konkurrentene?
- Vi er fransk/norske, og har et sterkt nettverk i bransjen i Frankrike. La Fabrique ble etablert fordi vi er opptatt av den industrielle stilen av møbler og interiør. Produkter fantes ikke på det norske markedet fra før. Vi ønsket å starte en bedrift selv, for å kunne styre og utvikle vår egen idé.

Bruno sine tre råd til de som ønsker å starte bedrift?
- fokuser på ideen din.
- tro på ideen.
- vær original og kreativ.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr