Musikkhjelperen

BAND: Kameleonorkesteret - starten på det hele, og det kjæreste hjertebarnet. Foto: Paul Bernard

BAND: Kameleonorkesteret - starten på det hele, og det kjæreste hjertebarnet. Foto: Paul Bernard

- Den økonomiske støtten fra Etablererfondet var helt avgjørende for oppstarten av Bovoli Kulturproduksjon, forteller Elizabeth Bovoli.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

– OVER LANG TID hadde jeg på hobbybasis hjulpet musikervenner og musikervenners venner med, ifølge flere av dem, tråkige administrasjonsoppgaver, forteller Elizabeth Bovoli. 

– Musikere vil lage musikk og spille den, og ofte slippe å forholde seg til budsjettskriving, fakturering, kontraktskriving, nettsider, platetrykking, og Spotify, forklarer hun.

Jungeltelegrafen gikk i det lokale musikkmiljøet. At det fantes noen som faktisk likte å påta seg deres kjedelige oppgaver var godt nytt hos både den ene og den andre.

– Selv har jeg alltid likt organisering, skriving, og systematisering. Jeg er også sosialt anlagt, og fikk i tillegg med meg mange flotte konserter, så administrasjonshjelpen jeg ytte var definitivt positivt ladet, understreker Bovoli.

 

SÅ PLUTSELIG en dag snek det seg inn en egennyttig tanke i den over gjennomsnittet logistikkelskende hjernen.

– Jeg skjønte jo etter hvert at slike tjenester var noe det var behov for i musikkmiljøet, og jeg begynte å fundere: Hva om dette var noe jeg kunne leve av, noe som kunne bli min fremtidige arbeidsplass?

Iveren og nysgjerrigheten tok overhånd. Hun måtte i alle fall prøve, og hennes første skritt mot en eventuell tilværelse som selvstendig næringsdrivende ble å søke råd hos Etablerersenteret i Bergen. Senteret er Hordalands fylkeskommunes rådgivningstjeneste for gründere og oppstartbedrifter innenfor fylket, og de tilbyr veiledning, etablererkurs, og nettverkstreff. Blant de første rådene Bovoli fikk var tipset om muligheten for å søke økonomisk støtte fra Etablererfondet.

– Gründere som ønsker å starte, eller nylig har startet egen bedrift, har der muligheten til å få tildelt opptil 50 000 kroner. Jeg søkte, og fikk full pott, smiler hun.

 

ARBEID: Elizabeth Bovolis enkeltpersonsforetak ble springbrettet til sjefsstilling i Design Region Bergen. Foto: Pernille Sommer. 

 

DEN ENGASJERTE DAMEN grep muligheten og visste å sette pris på tillitten hun ble vist.

– Det første jeg gjorde var å søke en måned permisjon fra min daværende hundreprosentstilling som informasjonskonsulent. Dernest leide jeg meg kontorplass i Bergen sentrum for å komme så nært gründermiljø og musikkmiljø som mulig. Så, begynte jeg å sondere terrenget.

Bovoli benyttet seg av alle Etablerersenterets tilbud. Hun gikk på etablererkurs, fikk personlig gründerveiledning, og deltok på alle gründertreff og frokostmøter som både senteret og andre arrangerte.

– Positiviteten og tilretteleggelsen jeg ble møtt med ved Etablerersenteret var helt enestående. Konsulentenes enorme engasjement var smittende, og jeg fikk virkelig giv og tro på meg selv og på konseptet mitt. Gjennom de sosiale treffmulighetene ble jeg også kjent med andre gründere og knyttet mange nyttige kontakter for veien videre.

Bovoli er likevel klar på at det var den økonomiske etablererstøtten fra Etablererfondet som ble avgjørende for fortsettelsen.

– Etablererstipendet ga meg en verdifull mulighet. På grunn av det kunne jeg frigjøre tid og krefter til å satse da det var nødvendig med fullt fokus, fastslår hun.

– Et annet viktig poeng er at en ved å bli tildelt støtte fra fondet kjenner anerkjennelse for gründerideen sin. En vokser av å bli trodd på, og det at utenforstående har tro på deg og konseptet ditt gir en helt uvurderlig følelse.

 

NÅ, to og et halvt år senere, har Bovoli likevel nedskalert aktiviteten i selskapet sitt.

– Jeg elsker å være administrasjonshjelper i kulturverdenen, understreker hun, og drar litt på ordene i fortsettelsen:

– Problemet var å få inntjeningen høy nok til å kunne overleve økonomisk. Det var mange som ønsket seg tjenestene mine, men ikke like mange som hadde mulighet til å betale for dem, for det å være musiker er ikke alltid så lukrativt økonomisk sett.

Da det tikket inn et forlokkende jobbtilbud med fast stilling takket Bovoli derfor ja. Nå arbeider hun fulltid som arrangements og kommunikasjonssjef for Design Region Bergen.

Bovoli Kulturproduksjon lever fortsatt, men nå som et sideprosjekt. Jeg plukker ut de mest forlokkende mulighetene, og har tatt vare på de prosjektene som har vært mine hjertebarn helt fra starten. Administrasjonsarbeid er fortsatt min store lidenskap, og hvem vet, kanskje jeg en vakker dag velger å kjøre på for fullt igjen.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr