No Escape først i Bergensregionen

Dere lukkes inne i et rom og har 60 minutter på å løse gåtene for å finne veien ut. Et nytt morsomt konsept er kommet til by’n, som første sted i Bergensregionen. Dette er gøy for vennegjenger, teambuilding, familier og for kjærestepar.

– Det No Escape egentlig selger er mestringsfølelse, sier Jobin K. Varughese som er en av etablererne bak konseptet med «escape rooms» som nå er tatt til Bergen. Konseptet er kjent i utlandet, hvor interessen for denne type konsepter er stigende. No Escape ble etablert i november i fjor, og har alt to fast ansatte, to deltidsansatte og ti ringevikarer.

Mestring og samarbeid
No Escape er etablert som et aksjeselskap. No Escape AS, med "Escape Bryggen" som eget produktnavn. Forretningsidéen er enkel og går ut på å selge mestringsfølelse gjennom «escape rooms». Idéen er basert på at folk liker utfordringer, og liker å jobbe sammen i grupper som utløser samhold og utvikling.

– Rundt om i verden finnes det mange konsepter som dette, og interessen øker stadig. Da vi oppdaget at det ikke fantes «escape rooms» i Norge, ja, da måtte vi bare slå til. Til nå har vi startet opp flere slik rom i Bergen, forteller Varughese. Konseptet er enkelt. 2-6 personer går inn i et lukket og låst rom, og sammen må gruppen løse alle gåtene i løpet av 60 minutter for å klare å finne veien ut av rommet.

– Konseptet er helt nytt i Bergen. Kundene er hovedsakelig lokalt, men vi har også fått del turister innom, spesielt etter vi kom på førsteplass på TripAdvisor.


Les om flere Månedens bedrifter her


Suksess fra dag én
No Escapehar hatt positive opplevelser fra de gikk i gang. Først fikk de, i følge Jobin K. Varughese, tak det kuleste telefonnummeret nemlig: 47-ESCAPE (47-372273).

– Å få en reportasje om No Escape på TV2 var og en skikkelig opptur, forteller han. Stort sett har vi egentlig bare positive opplevelser. Konseptet har blitt tatt godt imot fra starten av, og kundetilbakemeldingene har vært positive. Godt over 90 prosent av de besøkende gir oss femstjerners anmeldelser, det må jo bety at vi gjør noe riktig.

Behjelpelig hos Etablerersenteret
Jobin K. Varughese synes Etablerersenteret har vært svært behjelpelig, både med kurs og svar på spørsmål. Han mener det er forholdsvis enkelt å starte bedrift i Norge, men når man begynner på bar bakke så vet man ikke helt hvor man skal starte. Folkene bak No Escape har deltatt på 1-2-3 Etablering, et kurs som har gitt en bra innføring i det grunnleggende innenfor det å starte opp bedrift, som absolutt har vært nyttig.
 

– Det er veldig motiverende å ha Etablerersenteret i ryggen, understreker Varughese.


Tre konkrete råd for oppstart fra No Escape

  • Fokuser først og fremst på å bygge et produkt det går an å selge - perfeksjoner senere.
  • Del på oppgavene, delegér så mye som mulig. Det finnes nok å ta av selv etter at alt som går an å delegere er blitt delegert vekk.
  • Lytt til ekspertene, ta deres velmente råd, men ikke glem å tenke selv. Ikke alle som selger gull er ute etter å gjøre deg rik.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr