Noremi Språktjenester

Noremi Språktjenester er et oversettelsesbyrå som holder til i Bergen sentrum. Noremi tilbyr oversettelser til og fra de fleste språk. Emilijus Atminas har lang erfaring i å formidle tjenester innen oversettelse og har et stort kontaktnett. Fordi oversettelsene skjer elektronisk eller per post, er selskapet åpent for kunder fra hele landet.

Emilijus (bildet) har mer enn åtte års erfaring innen prosjektledelse, salg og markedsføring. Han har tidligere hatt ansvar for etablering av oversetterbyråer både i Latvia og Litauen. I tillegg har han jobbet i et av de beste oversettelsesbyråene i Norge. 

Hvorfor startet du egen bedrift?
- Tiden var moden for å bruke all min erfaring og mine kunnskaper for å etablere et helhetlig byrå som utfører oversettelser mellom alle ønskede språk.

Startfasen var utfordrende. Det var vanskelig, men avgjørende å overbevise kundene om at Noremi utfører kvalitetsoversettelser til den beste prisen som finnes på markedet. Emilijus søkte råd hos Etablerersenteret i forbindelse med oppstarten av bedriften.

Hvilken erfaring har du Etablerersenteret?
- Jeg har søkt råd hos Etablerersenteret angående norske lover og framgangsmåte for å etablere en bedrift. Sidsel Humberset var hyggelig og behjelpelig. Vi diskuterte og hun svarte detaljert på alle mine spørsmål.

- Det er en utfordring å starte en bedrift. Man må stole på seg selv, på det man kan og det man gjør. Det gjør jeg! Jeg jobber hardt for å tilfredsstille hver eneste kunde, og for å imøtekomme kundens behov for å motta en kvalitetsoversettelse til riktig tid – og til en rimelig penge!

Hva er forretningsideen din?
- Noremi tilbyr profesjonelle språktjenester innen oversettelse, språkvask og tolking. Samarbeidet med erfarne oversettere både i Norge og i utlandet, gjør at jeg kan tilby oversettelsestjenester på alle språk. Emilijus mener at en oversetter er en person med relevant bakgrunn innen tekstens emne eller felt, heller enn en generell oversetter. 

- Jeg ønsker at Noremi språktjenester skal bli et lite oversettelsesbyrå med et par prosjektkoordinatorer. Et firma hvor kundene kan ringe når som helst for å få hjelp i saker som angår språk. 

Har du noen fordeler fremfor konkurrentene?
-Som nevnt er jeg opptatt av å tilby gode priser. Jeg har ikke høye administrative kostnader, samtidig som jeg samarbeider med de beste oversetterne og korrekturleserne. Jeg kan skreddersy et team som kan jobbe med en oversettelse slikt at sluttproduktet holder høy kvalitet til den beste prisen for kunden. 

- Jeg har ikke fast arbeidstid, derfor kan jeg alltid kontaktes av kunder som har oppgaver som haster. Jeg er tilgjengelige når som helst, dvs. også i helgene. 

Kan du gi tre råd til de som ønsker å starte bedrift? 

  1. Ha en forretningsplan, sett opp et budsjett.
  2. Konferer med uavhengige personer som kan vurdere din idé fra forskjellige ståsteder.
  3. Ikke gi opp, vær tålmodig og ha tro på hva du gjør.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr