Øko er in

Mette Franck Johnsen hadde et sterkt ønske om å skape sin egen arbeidsplass. 17. juni i år åpnet hun sin flunkende nye miljøvennlige strikkebutikk på nett.

                                  

Det spesielle med Franck Johnsens nettbutikk Økogarn, er at fokuset her er sterkt på at leverandørenes produksjonsmetoder tar hensyn til natur, mennesker og dyr, og det garanteres at alt garn som forhandles er miljømerket, økologisk, resirkulert eller fairtrade.

— I tillegg fører vi strikkepinner og heklenåler i bambus og bjørk, og andre håndarbeidsrelaterte produkter som er produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter, informerer den ferske nettbutikkeieren, som innrømmer at hun er over gjennomsnittet interessert i kvalitetsgarn og strikking.

— De fleste kundene er håndarbeidsinteresserte kvinner fra Norge, men jeg har også allerede hatt ordrer fra Danmark, legger hun til.

I tillegg til driften av nettbutikk holder den kreative gründeren homepartys hos kunder, samt at hun deltar på markeder og messer. 

 

Her kan du søke om midler i oppstartsfasen

Foto: Garn fra nettbutikken www.økogarn.no

 

Etablererstøtte

Franck Johnsen skryter over bergenssamfunnets evne til å hjelpe frem nyfrelste gründere som henne selv.

— Jeg har fått utrolig god hjelp. Næringsavdelingen i Askøy kommune, der jeg bor, har bidratt med mengder av tips og råd før oppstart, og det samme har Etablerersenteret, der de ansatte sitter med uvurderlig kompetanse angående nyetableringer. Hos Etablerersenteret har jeg også deltatt på kurspakken ABC Etablering med tre etablererkurs; «1-2-3 Etablering», «Etablererkurs» og «Økonomi Illustator», og i oktober får jeg med meg kurset «ABC Etablering». Kursene er veldig relevante for nyetablerere, og jeg ble gjort oppmerksom på flere ting jeg burde vurdere og huske på i oppstartfasen.

Fra Etablererfondet fikk Økogarn innvilget 40 000 kroner, noe nettbutikkeieren forteller har vært til stor hjelp.

— Den eneste negative opplevelsen jeg kan komme på fra startfasen er at jeg ble nedrent av pågående telefonselgere. Det virket som om hver eneste annonseselger og markedsføringskonsulent i landet hadde fått med seg at jeg hadde registrert nytt foretak i Brønnøysundregisteret.

 

Våre etablererkurs

 

Kreativ fremtid

Regnskapsoppgaven har Franck Johnsen gitt til Exact Regnskap på Askøy. Foreløpig teller Økogarns «ansatte» kun henne selv, men med tiden utelukker hun ikke at det kan ekspanderes både i arbeidsstokken og lagermessig. Selv om det per i dag holder med lager og kontor hjemme.

— Ambisjonene er store, og jeg har en jobb å gjøre på markedsføringssiden. Men når bedriftsøkonomien tilsier at jeg kan leve av den, utelukker jeg ikke at det kan bli jobb for flere hos Økogarn, smiler strikkegründeren.

— Jeg har gjort en av mine største hobbyer til levebrød. Når jeg da også får utfolde meg innen skriving gjennom nettside og markedsføring, samt at jeg fotograferer mine egne produktbilder, blir det en fin kreativ kombinasjon som passer meg perfekt. I tillegg er det et pluss at jeg blir stadig mer miljøbevisst. Jeg er stolt av at jeg våget å ta steget og starte min egen arbeidsplass.

Foto: Gründer av Økogarn Mette Franck Johnsens

 

Treff flere nyetablerere og gründere her!

 

Gode råd til andre

Mette Franck Johnsens beste råd til andre som sitter med en gründerånd i magen er:

1: Gjør en grundig markedsanalyse. Hvem er potensielle kunder, og hvem blir dine konkurrenter?

2: Søk råd og hjelp før du går i gang.

3: Vær villig til å jobbe hardt for å få drømmen din realisert.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr