Opplevelser i vann med Solberg Industries

- Jeg har alltid hatt lyst å skape noe og syntes at SEABOB var et spennede produkt som jeg ville prøve å selge sier Henning Solberg.

Solberg Industries holder til på Askøy utenfor Bergen og driver import og salg av "vannsleden" SEABOB.

SEABOB kan brukes til fridykking, dykking og  til lek i vannoverflaten. Det gjør SEABOB til et unikt produkt som har stort potensial både hos privatpersoner og firmaer som ønsker noe unikt og eksklusivt. SEABOB kan også brukes til effektivt søk under vann, for eventuelt redningstjeneste. 
 


SEABOB er en vannscooter, som er håndlaget og er av høy kvalitet. Vannscoteren er batteridrevet og defor miljøvennlig, samtidig som den er vedlikeholdsfri. Dette er fremtidens teknologi! SEABOB produseres av Cayago AG i Stuttgart i Tyskland. Selskapet har mottatt flere priser for design og teknologi av SEABOB.  

Hvorfor startet du egen bedrift?
- Jeg jobber i Forsvaret og har turnus, noe som gir meg mye fritid. Jeg liker å være i aktivitet og derfor startet jeg min egen bedrift slik at jeg har noe å gjøre i friperiodene. Jeg har alltid hatt et ønske om å skape noe og synes SEABOB var et spennende produkt som jeg ville prøve ut i det norske markedet.

Hvilke positive og negative opplevelser har du fra oppstartfasen?
- Det var en del å sette seg inn i underveis, blant annet etableringen av selve firmaet, bokføring, skatt, og markedsføring. Alt i alt syntes det har gått greit, og jeg lærer hele tiden mens ”veien blir til”. Det er alltid noen en kan ringe til for å få tips og veiledning. Det gjelder bare å finne de rette personene. Det negative må være at det ikke er lett å komme inn på et marked med et produkt som ingen har sett eller hørt noe om før.   

Hva er du mest stolt av?
- At jeg klarte å overbevise produsenten av SEABOB om å satse på meg og la meg prøve ut markedet i Norge.

Hvem ser du opp til?
- Idar Vollvik, Kjell Inge Røkke, Petter Stordalen for å nevne noen. Personer som skapt veldig mye ved å stå på og satse på det de tror på.

Hva er din drivkraft?
- Drivkraften må være at jeg vil skape noe og kunne tilby et produkt som er unikt. Samtidig er dette et produkt som kan gi glede til andre mennesker.

Hva er dine fremtidsplaner?
- Mine fremtidsplaner er å få SEABOB til å være noe alle kjenner til og som alle vil ha. Jeg kommer til å satse videre med markedsføring og prøve å få vist produktet mest mulig frem.

Har du noen fordeler fremfor dine konkurrenter?
- Jeg har et unikt produkt som jeg er eneste forhandler for i Norge.

Henning sine gode råd til andre gründere:

  • Prøv deg fram og søk informasjon.
  • "Hvis ikke en satser vinner en ikke." Snakk med folk du kjenner og treffer underveis, det dukker opp interessant informasjon i de mest uventede fora!
  • Ta kontakt med Etablerersenteret, Bedin.no, , Innovasjon Norge, Skatteetaten for å avklare ting du måtte lure på i forkant.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr