Portable utstillingsvegger fra Caeli System AS

Anne Jorun Sæten er designer og har laget mange utstillinger og messeløsninger for kunder opp gjennom årene. Ideen om å lage en enkel, lett og fleksibel «alt i ett» løsning er et resultat av egne behov.

–Utstillingsveggene som finnes på mark­edet er tunge og lite fleksible, de er ofte vanskelig å montere og demontere dem. Jeg ønsket å lage en utstillingsvegg som var enkel, lett og fleksibel, men samtidig holdbar og kan brukes om igjen. Slik kom ideen om å lage en vegg som fylles med trykkluft når den skal brukes, sier Sæten.

Portabel og håndterbar
Den flyttbare utstillingsveggen Sæten har utviklet ligger i en koffert og har en innebygget kompressor i bunnen. Kofferten kan tas med som håndbagasje på fly, og veier bare fem kilo. Veggen har ingen bakside, men to like sider, noe som gjør det mulig å bruke begge sidene til forskjellige budskap.

Det er nå litt over tre år siden Sæten fikk ideen til utstillingsveggen. –Å utvikle et godt produkt tar lang tid. Designer Petter Knudsen (Knudsen, Berg og Hindenes) og, jeg har samarbeidet om å utvikle veggen. Konseptet skal videreutvikles, og det vil komme forskjellige varianter i tiden fremover.

Alene på markedet i Norge
–Det finnes ingen andre som produserer utstillingsvegger i Norge. De vi konkurrerer med er store, internasjonale aktører. Derfor var det viktig å søke patent og designbeskyttelse fra starten, sier Sæten. Vi satser på kvalitet, og rammen flere av de andre delene i veggen er hentet fra ekstremsportsutstyr.

Å starte for seg selv
Anne Jorun Sæten startet eget firma i 1999 og valgte å etablere seg som aksjeselskap. –Det er ingen ansatte i bedriften utenom meg som utvikler og som daglig leder, legger hun til. I tillegg til utstillinger har hun også jobbet med foto, grafisk design og forskningsformi­dling.

Sæten er utdannet Cand. polit fra UiB. For øyeblikket er det ikke mulig å ha produksjon av messevegger som levebrød. –Jeg har vært så heldig å få jobbe som rådgiver på Senter for Internasjonalisering av Utdanning i tillegg, sier Sæten.

Oppfølging og veiledning fra Etablerersenteret
Sæten har fått tett oppfølging og veiledning fra rådgiver Sidsel Humberset. –Sid­sel har fulgt meg som rådgiver og sparringspartner i disse tre årene og har hjulpet meg med blant annet søknad til Innovasjon Norge (IN), sier Sæten. Prosjektet har fått støtte fra IN. -Jeg har flinke folk rundt meg, vi er et team som jobber veldig godt sammen, sier Sæten.

Klar for eksportmarkedet
Etter å ha vært med på verdens største material- og produktmesse «EuroShop» i Dusseldorf i vår, fikk Sæten knyttet mange kontakter med interessenter fra hele verden.  –Til nå har det godt veldig bra, men jeg undervurderer ikke det som vi står overfor nå: Å få produktet ut på eksportmarked­, sier Sæten.

 –Drivkraften er troen på at jeg har et godt produkt. Nå trenger en ikke utstillere tenke på transportkostnader lenger. En kan selv ta hånd om messeveggen, enkelt og greit legger hun til.

Anne Jorun Sætes tre råd til andre som vil starte for seg selv:

  • Tenk gjennom om du virkelig vil dette
  • Vurder om det er, eller kan bli lønnsomt
  • Hold fokus

 

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr