Prima gangsyn

Nå trenger ikke lenger brilletrengende fra Rosendal og omegn å reise land og strand for å få optikerhjelp. Jeanne Børretzen og co står nemlig klare i Skålagato 38.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

– Å STIFTE EGET SELSKAP kan virke skummelt, men for meg har det vært en givende og kjekk opplevelse, fastslår Jeanne Børretzen, fersk eier av Kvinnherad kommunes nye såkalte brillebutikk - Alliance optikk Prima.

Den 4. april i år åpnet de dørene, og om en trenger å flikke på synet er utvalget stort. Her er briller og linser til alle behov, samt lekre solbriller, luper og kikkerter i ulike prisklasser.

– I tillegg fører vi HearMe produkter, og vi har batterier og tar service på høreapparater, samt at vi selvfølgelig tar synsundersøkelser, kontaktlinsekontroll, skriver førerkortattest og henviser videre om det trengs større utredelser, redegjør den smilende optikeren, som lover høy kompetanse om øyehelse og tilpasning av synshjelpemidler.

– Vi har fokus på kvalitet og skreddersydde løsninger, og tilbyrbrilleforsikring, øyehelseforsikring, linseabonnement, nettbutikk for linser og tilbehør, og kundekonto hos oss. 

Tidligere har det kun vært èn optikerforretning tilgjengelig i hele Kvinnherad kommune, lokalisert på Husnes.

– Mange kunder har reist helt til Bergen eller Haugesund for å få hjelp. Ved å åpne butikk i Rosendal gir vi flere innbyggere tilgang til optikerhjelp i nærmiljøet.  

 

 

 

 

MED SEG PÅ LAGET har Børretzen en ansatt med lang erfaring fra optikerbransjen, og i kulissene sitter konsulenten ved Tveit regnskap.

– Vi har fått mye god hjelp og gode råd fra regnskapskontoret, og Alliance, som er en støtteorganisasjon for frittstående optikere, har også vært veldig behjelpelige i oppstartfasen. I tillegg er jeg veldig glad for at jeg valgte å delta på kurspakken til Etablerersenteret, A-B-C etablering. Der fikk jeg mye god veiledning i en fase der jeg følte meg usikker på ganske mye. 

Hos Etablerersenteret benyttet Børretzen seg også av muligheten for personlig oppfølging fra rådgivnings-senterets konsulenter. 

– Jeg følte at de på Etablerersenteret virkelig heiet på meg, og de stilte opp med både ærlige svar og positivitet, sier hun.   

 

BØRRETZENS beste råd til andre som ønsker å starte sin egen bedrift er:

- Snakk med andre som i dag gjør det du har lyst til å gjøre. Finn ut hva de gjør som er bra, og tenk på hva du kanskje kan gjøre litt annerledes. Ikke tenk på andre som konkurrenter, men som alternativer.

- Ta kurset 1-2-3 Etablering hos Etablerersenteret før du bestemmer deg for selskapsform. Der fikk jeg veldig god forklaring, og oversikt over fordeler og ulemper knyttet til de ulike alternativene.

- Sørg for sunn balanse mellom arbeid og fritid. Når en blir sin egen sjef, er det lett å glemme at du også har lov til å hvile. Vær like raus med deg selv som du ville vært med andre.

 

Alliance optikk Prima sin nettside heter primaoptikk.no

 

 

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr