Rendyrket hip hop

Du så henne kanskje danse hip hop på Norske Talenter på TV2 i vår. Til daglig driver Elen Alicia Castillo Vik, B’hip hop Dansestudio i Bergen, et senter som har rendyrket hip hop-stilen.

– Vi har satset på det vi er best på og er stolte over å tilby danseklasser med profesjonelle instruktører med lang erfaring innen hip hop, sier Elen Alicia.


Elen Alicia sprayer egendesignet B'hip hop-logo på t-skjorter fra H&M

Forretningsidé
I 2009 fikk Elen Alicia en skade som gjorde at hun måtte gi opp drømmen om å bli profesjonell danser. – Det var da jeg bestemte meg for at jeg ville snu på drømmene mine og hjelpe andre til å oppnå sine mål, sier hun.

Da hun startet B’hip hop Dansestudio var det ingen andre studio i Bergen som utelukkende tilbød undervisning i hip hop. – Jeg så et hull i markedet og ville starte et studio der kundene var garantert undervisning fra dyktige instruktører som kontinuerlig holdt seg oppdatert. Dette er viktig, fordi hip hop er en dansestil som hele tiden er i utvikling, forklarer Elen Alicia.

Hip hop for alle
I dag har B’hip hop Dansestudio syv ansatte og ti klasser i uken. I tillegg har de workshops og sommerkurs, og satser på å utvide timeplanen fra høsten.

Det er mange stiler under hip hop «paraplyen» sier Elen Alicia, og legger til at B’hip hop tilbyr klasser i de fleste stiler, på ulike nivå.  – Vi har klasser for alle i alderen seks til hundre år. Her kan du lære både «Old School», «New School», «L.A. style» og «Ladystyle» som er hip hop på hæler, sier Elen Alicia.

Tøff start
Oppstarten var tyngre økonomisk enn Elen Alicia hadde sett for seg. – Vi fyller fem år i år, og tjener nok til å kunne betale lønn til ansatte, husleie og andre administrative utgifter, men jeg sitter ikke igjen med noe god profitt selv enda, sier hun. 

For ett år siden hun på nippet til å måtte legge ned. Elever uteble fra dansestudio i hele Norge. – Interessen for dans har en klar sammenheng med hva som er på tv, dessverre. Dette gjør markedet litt skummelt, understreker hun.

Kreativitet er viktig
Istedenfor å gå til innkjøp av egne profilartikler har Elen Alicia kjøpt inn t-skjorter på H&M og spraymalt de med håndlaget logo. – Det er kjekt å bygge opp noe selv og elevene får noe som er eksklusivt. Man må rett og slett være kreativ og tenke utenfor boksen når det kommer til problemløsning, sier hun.

Gode hjelpere
Elen Alicia tok Etablererkurs hos Business Region Bergen våren 2010. – Da hadde jeg allerede startet studio, men hadde bare tre klasser i uken. Etablererkurset ga meg innblikk i områder jeg ikke hadde tenkt på selv, og bekreftelse på ting jeg allerede hadde gjort. Gjennom kurset fikk jeg tro på at dette var noe jeg kunne gjennomføre, sier Elen Alicia.

Veilederne ved Etablerersenteret har gitt Elen Alicia råd da hun var helt i startfasen. I tillegg holder de henne oppdatert på seminarer og lignende med nyhetsbrev som sendes ut regelmessig. – Jeg har også hele tiden hatt inntrykk av at jeg kan komme til Etablerersenteret om jeg trenger råd og hjelp. Bare det i seg selv er en stor støtte, understreker hun.

Lønn for strevet
Flere av Elen Alicias tidligere elever utdanner seg som dansere og er på god vei til å nå sine mål. – Det gir en fantastisk følelse å vite at jeg har bidratt litt til at deres drømmer blir virkelige, sier Elen Alicia, og innrømmer at hun er stolt av det flotte dansemiljøet hun har vært med på å skape.

Elen Alicias tre råd til andre etablerere:

  • Undersøk markedet og søk råd
  • Tenk kreativt
  •  Ikke gi opp, tro på ideen din!

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr