Rykende ferskt reklamebyrå

NOEN er et nytt reklamebyrå i Bergen som har spesialiserer seg på tjenester innen markedsføring, merkevareidentitet og grafisk design til bedrifter.

– Kommer en nyetablert bedrift til oss, kan vi lage en gjennomført identitet som sørger for en god start med markedsføringen. Har man allerede en veletablert bedrift, men ikke er helt fornøyd med identiteten virksomheten har i dag, hjelper vi med å analysere valgene og utrykket bedriften har, og tilbyr deretter nye løsninger, sier Bjørnar Otterlei, som er en av gründerne bak NOEN.

I januar startet han opp det nye reklamebyrået sammen med Stacey Shaw. De to har studert sammen, og lekte med i tanken om å starte egen virksomhet under masterstudiet i England. De to jobbet veldig godt som et kreativt team. Først var planen å starte opp i England, men etter at Stacey besøkte Bergen, ble hun forelsket i byen og fjellene.

– Før vi visste ordet av det, var vi etablert her i Bergen, smiler Bjørnar.

Hvilken tjeneste tilbyr NOEN?
– Vi tilbyr design av trykksaker, bedriftsprofil, logo, og reklamemateriell. Vi kan produsere kampanjer, og legge opp en markedsføringsstrategi, sier Bjørnar Otterlei, og legger til at NOEN ønsker å utvide tjenestene til å inkludere websideutvikling, strategier for sosiale medier samt digital markedsføring.

– For øyeblikket jobber vi med å utvikle pakkeløsninger for nyetablerte bedrifter, som inkluderer flere av de viktigste tjenestene vi tilbyr ved oppstart, til rabatterte priser. Vi har et nettverk av frilansere og leverandører som vi samarbeider med på enkeltprosjekter. Vi har flere kunder i Bergensområdet, men har også fått internasjonale kunder fra England og USA. Noen av prosjektene vi har utført, har blitt publisert på hjemmesiden vår, forteller Otterlei.

Hvordan var oppstartfasen?
– Det er en utrolig spenning å begynne som gründer. Man går inn i noe ukjent, prøver å lære mest mulig på kort tid, utfordringer kommer i stor fart og ofte kreves det lange arbeidsdager.

Positive opplevelser, som har kommet som en stor overraskelse, er støtten fra venner, familie og til og med ukjente. Alle synes det er spennende og modig gjort av oss å starte en bedrift, og støtteerklæringer gir en voldsom motivasjon til å fortsette å jobbe hardt.


Les om flere nyetablerte bedrifter her


Hva med tilbudet til Etablerersenteret?
– Jeg har deltatt på flere Treffpunkt, etablerer- og økonomikurs og er veldig fornøyd. Kursene har vært sterke hjelpemidler til å forsterke kunnskapen om å drive bedrift. Gode forelesere har bidratt til avgjørelsen om vi skulle våge å starte bedrift eller ikke. Treffpunktene har også bidratt til å etablere nettverk med folk som har all verdens kunnskaper og ferdigheter, som kan være verdt sin vekt i gull.


Les om Treffpunkt - møtepassen for etablerere og gründere


Kan du gi tre konkrete råd til andre som ønsker å starte egen bedrift?
 

  • Sjekk skatteetaten sine sider for gratis kursing innen skatt, mva, etc.
  • Noen som man hører fra de fleste, men som er så viktig man ikke kan utelukke det, er å bygge opp et godt nettverk. Vår oppstartsfase har gått bra utelukkende av hjelpen fra et godt nettverk, og det har også spart oss for store utgifter med å bruke folk som er flinke til det vi trenger, så stiller vi selvsagt opp for de når de trenger oss.
  • Vær forberedt på hardt arbeid, lange arbeidsdager og minimalt med lønning en stund fremover. For at du skal bli suksessfull, må du ha lyst til å bli suksessfull like mye som du har lyst å feste, slappe av og til og med sove. Å starte en egen virksomhet er ikke en snarvei til rikdom.  

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr