Sjarmerende tømmerhytte for teambuilding og sosialt samvær

I naturskjønne omgivelser i Fana utenfor Bergen ligger vakre Bontveitsdalen. Med flott natur og et levende gårdsmiljø hersker idyll hele året. I en rustikk tømmerhytte med navnet Sturebu har Audun Skauby tilrettelagt for aktiviteter og servering.

Hva er forretningsideen din?
-
 Utgangspunktet er tømmerhytten på Gimmeland Gård. Denne leier jeg ut for selskap, kurs, møter eller teambuilding. Jeg har mulighet til å tilrettelegge aktiviteter og servering etter ønske. Vi kan holde selskap og kurs med bespisning. Tur i skog og mark, med eller uten hest, i kane på vinter. Vi kan tilby foredrag om jakt, gårdsdrift og skogbruk, og skogsveibygging i Fana. På sikt satser jeg på flere foredragsmuligheter, samt gruvevandring i Bergens eneste jernmalmgruve.

Hvorfor startet du egen bedrift?
– Jeg går av med pensjon i september 2014. Som 57-åring og har lenge ønsket å holde på med denne type aktivitet, fordi mulighetene har lagt her og jeg har hatt tid til å bygge opp et konsept frem til da.

Hvilke positive og negative erfaringer har du fra oppstartfasen?
– Både min kone og jeg har fast jobb og inntekt. Vi har en fordel med at vi har relativt god tid. Vi trenger ikke stresse. Jeg har satt meg som mål at jeg skal ha prøvd og eventuelt feilet underveis, frem til jeg går av med pensjon. Målet er at innen da skal alt være innkjørt og klart. Min erfaring er at ting tar tid, og at man må være forberedt på at man bruker lengre tid enn man først tror.

Hvilke kurs har du tatt hos Etablerersenteret?
– Jeg har deltatt på etablererkurs, et todagerskurs i forretningsplan, økonomikurset «Økonomi illustrator». Jeg har også deltatt på ulike arrangement som Etablerersenteret har arrangert. Jeg hadde ingen erfaring med Etablerersenteret før jeg startet egen bedrift, men ble anbefalt å oppsøke senteret via en bekjent i Bergen kommune. Min erfaring er at Etablerersenteret har meget gode tilbud for alle som ønsker, har drømmer om, eller er i startfasen av egen bedrift. Rådgiverne på Etablerersenteret er meget dyktige og engasjerte!

Hvor står bedriften i dag?
– Bedriften er et enkeltpersonsforetak. Kundegruppen jeg retter meg mot er personer i og rundt Bergen. På sikt satser jeg kanskje på turister på sommerstid. Jeg har laget egen nettside www.sturebu.no og visittkort, slik jeg lærte på kurset hos dere. I tillegg har jeg fått meg profil på Facebook der jeg har lagt inn link til bedriften.

Hva er drivkraften din, og hvilke fremtidsplaner har du?
– Jeg er veldig engasjert og kjent for å være full av energi når jeg brenner for en sak. Jeg gir meg som regel ikke før ting er på plass. Fremtidsplanen er selvfølgelig utvidelse, med større og flere muligheter og tilbud. Blant annet gjennom et samarbeid med min svoger og flere andre familiemedlemmer. Restaurering av løe i forbindelse med utleie, storhall/messer og annet, stall med muligheter for ridning og hesteskyss. Også kurs og konferanser av forskjellig art.

Har du noen fordeler fremfor konkurrentene?
– Fjernt fra «mas og jag» i sentrumsnære strøk, men likevel sentralt. Vi er på landet der stillheten råder og naturen viser seg fra sin beste prakt, både sommer og vinter. Samtidig er det bare 25 minutters kjøring til Bergen sentrum.

Kan du gi tre råd til de som ønsker å starte bedrift?                            

  • Ha tro på deg selv (dette skal jeg klare). Ha mål og gå for dem
  • Lær mest mulig om det å etablere egen bedrift. Benytt deg av de mulighetene som er i kommunen
  • Lag deg nettside. Kom deg på Facebook og presenter bedriften din der. Lag deg visittkort som du kan spre.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr