Sparer gründerbedrifter for tid og penger

– Jeg har alltid drømt om å starte min egen bedrift, og jeg stolt av at vi har fått opp et kommersielt produkt som er blitt godt mottatt i markedet, sier Dag Rune Strand, daglig leder i Smartify AS.

Dag Rune gikk for alvor i gang med Smartify i 2012. Da sa han opp jobben og fokuserte for fullt på å bygge opp et selskap som kunne hjelpe gründerbedrifter og selvstendig næringsdrivende med nyttige fagfelt.

– Nystartede selskap har behov for å kunne litt om mange tema. De mangler ofte kompetanse innen ett eller flere nødvendige og nyttige fagfelt. Å tilegne seg denne kunnskapen er enten kostbart om man skal ta kurs eller tidkrevende om man skal finne ut av det selv, forteller Dag Rune Strand.

Mange kurs til lav pris

Selskapet har utviklet en videobasert læringsportal hvor kundene gjennom et abonnement får tilgang til alle videobaserte kurs på smartify.no. Kundene kan velge mellom et gratis reklamebasert abonnement eller et reklamefritt abonnement til lav pris. Ved å tegne et gratis abonnement får man informasjon om når nye kurs blir publisert på nettet.

– Vår strategi er å satse på høyt antall kurs og lav pris som virkemiddel for å oppnå et høyt antall kunder. Kunden sparer penger og får økt verdi for lav kostnad. Abonnenten kan skreddersy kurs etter sine forkunnskaper, ønsker og behov ved å lage en videospilleliste. Kunden lærer dermed rasjonelt og sparer tid, forklarer gründeren.

I dag kan du med et abonnement på www.smartify.no få tilgang til sju videobaserte kurs i Excel 2013. Kursene består av 80 læringsvideoer som har en spilletid på over fire timer.

– På sikt ønsker vi å levere videobaserte kurs innen flere felt som programvare, økonomi, juss og markedsføring. Vi har ambisjoner om å nå ut i Norden, men fokuserer først på Norge.


Her er andre som også har startet sin egen bedrift


Spennende å satse

I dag er det to personer som jobber på fulltid med Smartify. Begge jobber fortsatt fra hjemmekontor for å kunne investere alt i utviklingen av selskapet.

– Vi gjorde noen feile beslutninger underveis vedrørende produksjon av læringsvideoer som kostet oss mye tid og penger. Men nå er vi kommet godt i gang, og det var veldig gøy da vi i mai og juni i år lanserte vi et kommersielt produkt som har blitt positivt mottatt i markedet. Jeg er stolt av at vi har fått det til.  

Etablererhjelp

De to i Smartify har deltatt på flere Treffpunkt. I følge Dag Rune Strand har det gitt dem stort utbytte både faglig og nettverksmessig.

– Etablerersenteret har også hjulpet oss å finne testpersoner til vår betaversjon av læringsportalen (via nyhetsbrevet). Disse ga oss verdifull tilbakemelding på produktet.

Våre tre beste råd:

·         Bare hopp i det.

·         Verifiser forretningsideen så tidlig som mulig.

·         Tenk deg to ganger om før du bruker penger.

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr