Spleiset - Med blikk for kjærlighet

Date på Ulrikken

Date på Ulrikken

«Så lenge jeg kan huske har jeg spleiset mine venner. Med en naturlig sans for matchmaking har jeg alltid hatt en drøm om et eget datingbyrå med personlig oppfølging, og et ønske om å hjelpe andre på reisen til kjærlighetens vei» Dette står nå å lese på den ferske hjemmesiden til Spleiset AS. Kirsten Giftekniv har realisert drømmen sin.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

– For mange år siden satt jeg i sofakroken og fulgte engasjert utviklingen i tv-programmet Millionær søker kjæreste, forteller Kristine Lervåg.

– Jeg fant det utrolig inspirerende, og drømmen om mitt eget datingbyrå sydet og boblet i bakhodet.

For et års tid siden ble Lervåg arbeidsledig. Tiden var moden for å gjøre alvor av sin årelange fasinasjon, og 8. november 2016 så firmaet Spleiset AS dagens lys.

– Matchmaking er en særdeles privat opplevelse og skal behandles deretter. Spleiset er derfor ingen vanlig datingtjeneste, men en prosess med dybdeintervju og tett dialog med matchmaker for å kartlegge individuelle behov. Slik kan vi gjennom grundige analyser bringe sammen likeverdige livspartnere, forklarer Lervåg, som også lover full diskresjon.

– All informasjon om deg er konfidensiell. Ingen personlig informasjon blir publisert på Spleiset sine hjemmesider, kun lagret i vår skreddersydde database. Det betyr at ingen kan snoke i private profiler. Dette er en lukket tjeneste, i motsetning til nettdatingtjenester, redegjør hun.

 

For at et kjærlighetsforhold skal vokse seg sterkt, er det viktig med god kommunikasjon. Derfor har Lervåg sikret seg flere livscoacher som samarbeidspartnere. Hun har også stylister med på laget om noen skulle ønske litt ekstra hjelp før en date.

– Vi er spesialister på å finne en match som passer til hver enkelt kjærlighetssøkers individuelle behov. Spleisets kundekrets er single menn og kvinner fra Bergen og omegn, fra 25-års alderen og oppover. Og en kan være helt trygg, hos Spleiset kan ingen gifte personer eller eventyrjegere registrere seg.

Det har allerede meldt seg kandidater og intervjuprosessen har startet.

– Jeg mener og tror at det er behov for en forandring på datingmarkedet i Bergen. Jeg er stolt av å være uredd, og at jeg våget å satse på ideen min, smiler matchmakeren.

 

Foreløpig driver Lervåg bedriften sin fra kontoret til sine samarbeidspartnere, men hun har søkt om plass i gründerparken på Straume og håper på positivt svar. Hun presiserer at oppstartfasen har vært særdeles lærerik.

– Jeg har lært utrolig mye på veien. Blant annet om hvem en skal lage avtaler med, og hvem en bør skygge unna. Magefølelsen er ofte den som gjør fornuftige valg. Jeg har også lært å ikke stole blindt på alt som blir sagt, men benytte meg av faglige uttalelser av personer som har vært i bransjen en stund.  

Lervåg har gjort avtale med et regnskapsbyrå, men har hittil foretatt fakturering og skattepapirer på egen hånd.

– Etablerersenteret har vært til stor nytte. Av dem mottok jeg et etablererstipend som ga meg god drahjelp nå i startfasen. Jeg valgte også å delta på hele kursforløpet deres – ABC Etablering, noe jeg anbefaler alle gründere å gjøre. Du får mange gode tips, støtte og veiledning, og ikke minst treffer du likesinnede, reklamerer matchgründeren.

– De ansatte på Etablerersenteret er profesjonelle, hjelpsomme og hyggelige. Hadde jeg ikke fått denne hjelpen hadde jeg ikke kommet så langt som jeg er i dag. Nå er planen at jeg om få år kan leve av å hjelpe mennesker til å finne kjærligheten.

 

Lervågs liste over gode råd til andre som bærer med seg drømmen om sitt eget firma er:

1. Delta på kurset til Etablerersenteret – ABC Etablering. Spør spørsmål på veien, og finn ut hvor du kan søke økonomisk støtte.

2. Ta kontakt med media for gratis markedsføring når du har startet opp.

3. Vær deg selv og våg å satse, uansett hvor lang veien blir, eller hva andre tenker og syns. Det er ditt produkt, og du kan gjøre endringer på veien etterhvert som produktet kommer ut til publikum.

 

Spleiset AS sin nettadresse er www.spleiset.no

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr