STRØMPEDAMEN

For litt over ett år siden åpnet Karen Moe spesialbutikken med det karakteristiske navnet «Strømpedamen» i Jon Smørs gate i Bergen sentrum.

– Forretningsideen min var å selge strømper i alle varianter og for alle anledninger. Jeg har 20 års erfaring med strømper, så for meg var dette et trygt valg. I tillegg til strømper har Moe også spesialisert seg på hold-inn produkter.

Stolt og fremover lent
 – Jeg tar stolthet i at jeg har en vellykket butikk oppe og går. Jeg selger de absolutt beste produktene som finnes innen min kategori og satser også veldig på personlig service. Jeg har fått masse kunder, og de kommer igjen, noe som beviser at de er fornøyde. Kvalitet, kunnskap og service virker.

Viktig med gode støttespillere
I tillegg til Etablerersenteret understreker Moe viktigheten av å ha et seriøst regnskapsbyrå i ryggen. – For meg er det viktig å sørge for kvalitet i alle ledd i bedriften.Jeg anbefaler ingen å prøve seg på den delen alene, sier hun.  I tillegg bør man undersøke markedet og prøve å lære av andre, og blivende konkurrenter, mener Moe. Drøft forretningsplanen din, gjerne med Etablerersenteret som er profesjonelle.

Etablerersenterets rolle
– Min viktigste erfaring med Etablerersenteret er veiledningsmøter med Gry Sæterdal. Hun har vært en samtalepartner som har hjulpet meg å holde fokus, samtidig har jeg fått hjelp med praktisk detaljkunnskap. Etablerersenteret representerer en viktig trygghet for meg. Jeg vil anbefale alle som ønsker å starte for seg selv om å ta kontakt med dem for å se hvilken hjelp de kan få. Mitt inntrykk av Etablerersenteret er udelt positivt. Det er viktig for gründere å ha et sted å henvende seg.

Markedsføring
– Jeg har tanker om nettbutikk, men én ting av gangen er mottoet mitt, men flere har allerede funnet «Strømpedamen» på Facebook, og jeg sender varer til alle som ønsker det. Etter at ILLUM åpnet butikk i Berstadhuset rett over gaten for meg, har jeg kunnet utvide åpningstidene og ansette to personer i butikken.

Erfaringer underveis
– Jeg har stort sett bare positive erfaringer fra mitt første år, men jeg har også grublet meg gjennom noen netter, litt bekymret og stresset kan man bli, både over en stor regning som venter, eller en plan man ikke får klekket helt ut. Man må bare stå på uansett og jeg fokuserte bedre når jeg var inne i en litt engstelig periode, sier Moe.

Våge å satse
Moe mener man må velge bort ordet ferie og høye stabile lønninger for den tiden det trengs. Samtidig erkjenner hun at hun har vært heldig som har klart seg så bra sitt første år. – Jeg valgte å starte egen bedrift fordi jeg liker utfordringene det innebærer og skape noe selv. Jeg liker varierte arbeidsoppgaver og innflytelsen jeg har på egen bedrift og egen hverdag, sier hun.

Karen Moes råd til de som ønsker å starte egen bedrift er:

  • Tålmodighet
  • Utholdenhet
  • Arbeidsomhet
  • Alvorlighet

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr