Tilbyr fotokurs for private og bedrifter

Ole Henrik Kongsvik lærer folk å bruke kamera og redigere bilder digitalt. Med få deltakere på hvert kurs kan alle få personlig veiledning. Han har også gruppekurs for familie og venner, der deltakerne tar bilder av hverandre mens de får hjelp og veiledning.


Ole Henrik Kongsvik tilbyr fotokurs for enkeltpersoner og bedrifter. Foto: OK Foto.

– Jeg jobbet i fotobutikk og merket at kundene hadde behov for å lære seg mulighetene som finnes i digitale kamera. Etterspørselen var så stor at jeg etter hvert kunne jeg si opp jobben i butikk og drive fotokurs på heltid.

Ti års drift
Ole Henrik kan snart skilte med ti års drift. – Jeg jobber fortsatt alene, men leier inn kursledere når det er behov for det. I begynnelsen hadde de fleste deltakerne små digitale kompakt kamera, men nå er det kun digital speilreflekskamera det går i, forteller Ole Henrik.

Lokaler på USF-Verftet
I 2012 samlet han all kursvirksomhet på USF-verftet. Nærheten til sjø og friluftsområde gir mange muligheter for utefotografering. De 170 kvm store lokalene er store og lyse, og fungerer både som undervisningsrom, fotostudio og kontorer. Her holder Ole Henrik også bedriftskurs, og heldagskurs i Adobe Lightroom, et digitalt billedbehandlingsprogram. 

Utvikling av konseptet
– Nå har jeg nytt kursinnhold med fokus på lys og komposisjon med maks fem deltakere på hvert kurs. Vi har mer praksis utendørs og i tillegg er det ti dager med oppfølging via epost etter kurset. Tilbakemeldingene fra deltakerne er at veldig positive, og jeg kan se ut fra bildene at de har forstått det jeg ønsker å formidle, sier Ole Henrik. Han legger også til at han kommer til å satse mer mot bedriftsmarkedet og tilby skreddersydde løsninger til en rimelig pris.

Entusiasme
– Mye jobbing og lite tid til annet. Slik beskriver Ole Henrik hverdagen som selvsteding næringsdrivende. Men han trekker også frem det positive, som hjelpen og entusiasmen fra venner og bekjente, som sentrale faktorer for at han har lykkes. – Jeg er stolt over at jeg tok sjansen og at jeg faktisk har klart å holde på i ti år legger han til.

Kompetanseprogram hos Etablerersenteret
Ole Henrik har tatt Kompetanseprogrammet hos Etablerersenteret i Business Region Bergen. Det betyr at han har tatt alle tre kursene senteret tilbyr. Kursene kan tas enkeltvis, eller som et komplett kompetanseprogram slik Ole Henrik gjorde. Han har også deltatt på TREFFPUNKT flere ganger.

– Kursene i Kompetanseprogrammet var veldig gode og ga meg en god oversikt over egen virksomhet. Det er også bra at andre deltakere åpner seg og deler erfaringer og kommenterer hverandre, sier Ole Henrik. – I tillegg har kursene gitt meg en positiv innvirkning på planer videre. Han beskriver veilederne som dyktige, kunnskapsrike mennesker som gir klare råd og virkelig vil at du skal lykkes.

Ole Henriks tre konkrete råd til andre som ønsker å starte egen bedrift:

  • Våg å satse 110% på ideen din
  • Få en som du stoler på til å være mentor/samtalepartner
  • Gå på kurs hos Business region Bergen

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr