Tilbyr rådgivning online

Nina Sletteland er sykepleier med master innen helsepsykologi og parterapi. Etter 20 års erfaring i helsevesenet startet hun enkeltpersonforetaket Samlivshelse.

- Det er en drøm jeg har hatt i mange år. Jeg ønsket å være mer tilgjengelig for kundene mine enn jeg kunne være som ansatt i det offentlige.

Sletteland tilbyr samtaletjenester, kurs og foredrag, rådgivning og parterapi. Målgruppen er privatpersoner, ledergrupper og personalgrupper i privat og offentlig sektor. Navnet Samlivshelse har sitt utspring i at alle at alle relasjoner påvirker vår helse og vår helse påvirker våre relasjoner.


Les om flere nyetablerte bedrifter her


Fleksible rådgivningstjenester

- Jeg tilpasser tjenestene etter kundens behov slik at alle kan få hjelp, uavhengig av hvor de befinner seg. Noen ønsker at jeg kommer hjem til dem. Dette gjelder spesielt par med små barn som syns det er enklere å få besøk på kveldstid for å unngå barnevakt, eller eldre som syns det er enklere å få hjelpen hjemme.

Sletteland tilbyr også onlineterapi.

- Fordelen med dette er at det kan være lettere å snakke om skambelagte eller vanskelige ting når en slipper å se en annen i øynene, sier Sletteland.

Etablererkurs
Sletteland tok Etablererkurset tidlig i prosessen fordi hun trengte hjelp til å bli mer tydelig på hva hun skulle tilby.

- Jeg har ingen økonomisk faglig bakgrunn og hadde ikke peiling på hvordan jeg skulle ta meg av det økonomiske i bedriften. Det var fint å få lært det grunnleggende.

Hun opplevde Etablerersenteret som en fin samtalepartner.

- Det er godt å ha en upartisk i ryggen. En som vil ditt beste og som ikke har egeninteresser i rådene. Det gir trygghet. Jeg oppfatter etablerersenteret som kunnskapsrike, seriøse aktører som virkelig vil det beste for meg og min bedrift.

Her ser du mer om Etablerersenterets kurs

Styrken i selvstendighet
Det beste med å være personlig næringsdrivende syns er at hun kan velge hvilke oppdrag hun vil ha og hvilket fokus hun skal velge.

- Jeg har et solid og bredt faglig kompetanseområde, noe som gjør at jeg jeg kan tillate meg varierte arbeidsoppgaver. I tillegg står jeg fritt til å velge mine samarbeidspartnere, men ulempen er soleklar: Inntekten er variabel, og jeg vet ikke hvordan det står til på kontoen i neste måned.

Jobben som livsstil
- For meg er jobb en livsstil. Den er med meg overalt, og jeg søker stadig å bli bedre på det jeg leverer av tjenester.

Fortsatt er det stor variasjon i hvor mange kunder hun har, men på dager med lite kunder bruker hun tiden på å skrive. Sletteland er nemlig også faglitterær forfatter og har skrevet bøkene «Helsefremmende lokalsamfunn» (2011) og «Helsekommunikasjon og digitale medier» (2014).

- Jeg er opptatt av at helsevesenet skal ta i bruk digitale muligheter, og at dette må inn i undervisningen på høyskoler og universitet. De fleste av oss opplever å være pasient eller pårørende i løpet av livet og søker etter helseinformasjon på nett. Helsevesenet bør informere pasienter om hvor og hvordan de kan finne informasjon om diagnoser, slik at det de finner på nett er kvalitetssikret, sier Sletteland.

For øyeblikket holder hun på med sin tredje bok som tar for seg personlig utvikling.

- Jeg er stolt og glad for at jeg våget å forlate tryggheten i å være offentlig ansatt.

Slettelands råd til andre som ønsker å starte egen bedrift

  • Hold fast på dine mål
  • Ikke ta det personlig hvis du blir avvist
  • Du er ikke mindre verd selv om de du henvender deg til ikke tar imot ditt tilbud
  • Vær tydelig på hva du leverer – tør å vise deg frem!

 

 

Les flere om flere måndens bedrifter her

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr