Våre firebente venners bestevenn

Zjakkmatts Hundesalong og Kennel AS

Zjakkmatts Hundesalong og Kennel AS

En klipp, et deilig bad, napping og pelsstell, eventuelt etterfulgt av et opphold på hundehotell - Zjakkmatts Hundesalong og Kennel AS er en gavepakke til både hunder og eiere.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

JANNIKE LASSEN har alltid svermet for våre firbente følgesvenner, og da forsikringsselskapet hun «alltid» hadde jobbet i ga henne sluttpakke i fjor sommer fikk dyredrømmene fart på seg.

– Etter litt tenking og grubling landet jeg på at jeg heretter ville satse på min evige lidenskap i livet, forteller hun.

Nå tilbyr nemlig Lassen en hundesalong med kjærlig stell, erfaren rådgivning, hundesnacks og pelsstellprodukter av ypperste kvalitet, samt pass av hund etter avtale.

– Jeg kan også hente hunden til bading, eller kjøre hjem til kunder for å ta pelsstell av hunden deres der, opplyser den fornøyde bedriftseieren.

– Jeg stortrives her jeg bor på vakre Ramsøy, og med kennelvirksomheten slipper jeg å bruke både tid og penger på å komme meg til jobb i byen. I stedet kan jeg bruke hele Askøy til turgåing sammen med egne og andres hunder.

Foto: Jannike Lassen, gründer av Zjakkmatt Hundesalong og Kennel AS

 

 

VARIERT ARBEIDSTID er også noe Lassen vet å sette pris på.

– Det er praktisk å kunne styre egen arbeidsdag, selv om de ofte blir lange - Etter at jeg er ferdig i salongen ligger det ofte regnskap og markedsarbeidet å venter på datamaskinen. Men det tar jeg inn igjen ved at jeg innimellom har fri midt på dagen.

Den største utfordringen påpeker den ferske gründeren til å være at hun selv sitter med alt forretningsansvaret. Lønningen kommer ikke lenger automatisk inn på kontoen en gang i måneden.

– Kostnadene må holdes lave om jeg skal klare å tjene penger på virksomheten. Men belønningen for strevet ved å være min egen herre veier opp for ulempene. Min lange erfaring med pelsstell har endelig kommet til sin rett, og jeg møter mange hyggelige mennesker som deler min interesse for dyr og deres velferd.

Primært har kundene hittil kommet fra Askøy, men hundeeiere fra Åsane og Bergen Vest har også funnet frem til hundeelskeren på Ramsøy.

– Jeg er stolt av at jeg er i gang med å skape min egen arbeidsplass her på øyen hvor jeg trives så godt. Jeg oser også av stolthet når jeg ser en nystelt og fin hund spankulere fra salongen med halen rett til værs, ved siden av en smilende eier, eller hører skrytet fra kennelkundene når de henter hjem en glad og fornøyd firbent venn.

 

Foto: Produkter man kan kjøpe hos Zjakkmatts Hundesalong og Kennel AS

 

HITTIL HAR Lassen, ved hjelp av dialog med regnskapsfører, tatt seg av regnskapet selv, og hun er glad for at hun spanderte på seg Etablerersenterets økonomikurs, samt deres kurs 1-2-3 Etablering. Treffpunktet forsøker hun å få med seg hver gang.

– Foredragsholderne der gir meg motivasjon og gode råd, og det er givende og nyttig å møte andre gründere. Støtten fra de hyggelige ansatte på Etablerersenteret har også vært viktig for meg. Etter negative og lite motiverende møter hos NAV var det godt å endelig finne noen som var positive til mine forretningsplaner, meddeler eieren av Zjakkmatts Hundesalong og Kennel AS. 

– Jeg føler at Etablerersenteret virkelig er der for å hjelpe oss gründere, og at engasjementet er ærlig og velment. Tonen er positiv og frisk, og jeg får alltid gode ideer og ny motivasjon når jeg tar meg tid til å møte til frokoster i regi av dem. Jeg har også fått gode råd og input fra andre kursdeltakere. Samlet gir dette meg mot til å fortsette, og hjelper meg til å holde fokus på å nå mine mål for bedriften min.

 

Les mer om Etablerersenteret sine kurs her

 

TIL ANDRE som ønsker å starte noe for seg selv vil Lassen si at det er viktig å gjøre det en virkelig brenner for.

– Ikke la tiden gå fra deg! Sett i gang, og hold stø kurs! Vær tydelig ovenfor kunder og andre du er i kontakt med, og vær samtidig forberedt på å arbeide mye, og å være litt bekymret for økonomien. Det kan i starten være lurt å være forsiktig angående pengebruk, og gjerne også ha en annen inntektskilde ved siden av.

 

Foto: På Zjakkmatt Hundesalong og Kennel AS får man også kjøpt deilig hundesnack

 

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr