Voila

Reni Solberg ønsket å lære seg spansk før hun startet studiene sine i Barcelona. Det førte til egen bedrift.

Tekst: Irene R. Mjelde

 

– JEG VAR KLAR for masterstudier innen Internasjonal Business. Da valg av studiested falt på Barcelona ville jeg forberede meg ved å først lære meg språket, men det eneste seriøse spanskkurset jeg fant lå langt over mitt studentbudsjett, forteller Reni Solberg.

Det skremte henne ikke fra å gjennomføre planen, og vel plassert i den spanske storbyen oppdaget hun at det var språkskoler å finne på nesten annethvert gatehjørne.

– Jeg undersøkte nivå, standard, og pris på flere ulike, og språkskolen jeg valgte innfridde på alle områder.

Barcelona er et populært sted for viteglade studenter, og Solbergs anbefalinger gikk til venner og bekjente som i sin tur også sendte sine venners venner til henne når studier, eller solhunger sendte dem til Spanias nest største by.

– Plutselig fikk jeg utallige forespørsler angående tips om både byen og skolene, og jeg innså at en hjemmeside med samlet informasjon ville hjelpe flere i samme situasjon. Slik ble bedriften min Sii!Barcelona født.

 

Bilde: Gründeren bak Sii!Barcelona, Reni Solberg

 

SOLBERG STOPPET nemlig ikke med å bare komme med tips. Hun ville gi norske språkstudenter mulighet for et rimeligere valg enn det som til da hadde blitt tilbudt, og etter inngående undersøkelser inngikk hun et samarbeid med 12 av de beste språkskolene i Barcelona.

– Svært mange av Barcelonas språkskoler har ingen markedsføring i Norge. Jeg fungerer slik som en markedsføringskonsulent og synliggjør skoler som norske studenter selv ikke har mulighet til å finne frem til.

Det kan være skummelt å dra til et helt nytt land helt alene, men det gir trygghet å vite at en kan få råd og tips fra andre nordmenn som har gått skrittene før.

– Jeg er hundre prosent sikker på at jeg kan stå inne for utvalget av språkskoler jeg nå videreformidler. Etter en svært grundig utvelgelse vet jeg at de alle er svært konkurransedyktige når det gjelder både pris og kvalitet.

Også bosted tar Sii!Barcelona seg av - enten en er ute etter en rimelig løsning i kollektiv, eller vil bo litt mer luksuriøst.

– Slik blir studietiden i Spania individuelt tilpasset den enkeltes behov. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra studenter som endelig har våget seg ut i studiedrømmen sin etter å ha vært i kontakt med oss, bekrefter Solberg, som også ofte er i dialog med foreldre som vegrer seg for å sende sine unge, men studieklare etterkommere ut i den store verden.

 

Bilderekke: Vil du lære deg spansk i Bacelona, sjekk ut Sii!Barcelona sin hjemmeside

 

SII!BARCELONA er ikke et fordyrende ledd for studentene. Firmaets inntekt kommer i stedet fra kommisjon fra de aktuelle skolene. Per i dag har de fem ansatte – tre i Norge og to i Spania, og Solberg er stolt av at de bidrar til at flere nordmenn får mulighet til å studere i Barcelona.

– Å bestille gjennom oss er gratis. Vi er bare tredjeparten som formidler kontakten med språkskolen. Utfordringen vår har vær å konkurrere med norske, store og velkjente aktører, men stadig flere får øynene opp om at spanskstudier ikke trenger å koste skjorten. I sommer fylte vi opp alle kursene og måtte opprette ekstrakurs for å imøtekomme etterspørselen.

 

I OPPSTARTFASEN har Solberg benyttet seg av Etablerersenterets nettverkstreff og rådgivningstimer.

– De gode rådene og tipsene fra konsulenten min der, June Kristiansen, har vært avgjørende i perioder hvor jeg har stått fast og har hatt mest lyst til å gi opp. Jeg har fått nyttig innsikt i oppbygningsfasen av en bedrift, og god hjelp til å gå fra en ide til en godt gjennomtenkt forretningsplan, roser hun.

Sii!Barcelonas skaper har tre konsise råd til andre som går med en gründeride i magen:

1. Lag en grundig og vel gjennomtenkt forretningsplan

2. Om du møter motgang – tenk utenfor boksen.

3. Ikke gi opp. Vær tålmodig og ha tro på det du gjør.

 

 

Gründerne bak:

Bor det en gründer i deg også?

Vi hjelper deg i gang!

Se kursene vi tilbyr