Magiske Modalen
– Vi vil vise at små steder også har kraft i seg til å utvikle et velsmurt reiseliv, sier Liv-Anne Aanesen fra destinasjonsselskapet iModalen AS.
Stormfulle steg
Han har besøkt 56 land, klatret i Alpene, og raftet i Nepal. Nå er det det lokale Vestlandet som gjelder for Frank Barmen.
Hollywood a la Osterøy
Med kremmarsjel og ivrig dugnadshjelp kan ein utrette store ting i små bygder.
Suksesskaperen
«Vinco» kommer fra latin og betyr «å vinne». Vi ønsker at alle bedrifter skal klare å knekke koden og innovere suksessfullt, uttaler Barbara Salopek, etablerer av Vinco Innovation.
Revolusjonerende «boksemat»
– Healthy EATS tilbyr sunn og bærekraftig «fast food» helt uten ventetid, og etterlater deg med et godt måltid, bedre samvittighet og mer tid, reklamerer gründer Vilde Regine Tellnes.
Springbrett til språktrygghet
– Jeg ønsker å være for elevene mine det jeg selv trenger i en språklærer, sier Angelica Osnes, gründeren bak English Compass.
Snadder for enhver smaksløk
Barkad Ali sa opp sin fulle, faste butikkstilling for å bli sin egen daglige leder.
Bølgjeleik i blått hav
– Moro til sjøs skapar tryggleik og trivsel i vatnet, avgjer gründerane bak Kystleik AS.
«Flink» eller «fiasko»
– Det gjelder å finne en bærekraftig balansegang. Jeg liker å kalle det «emosjonell fitness», sier ernæringsfysiolog og sertifisert overspising- og atferdsendringsterapeut Camilla Bringslid.
Å bære eller ikke bære
– Jeg ønsker å spre glede og informasjon angående bæring av barn, sier gründeren Lisa Rise.
Areias arkitektur
– Å ha en god opplevelse av arbeidet er viktig for meg, uttaler Paulo Areia.
Seriøs såpesjarm
– Jeg er en kunstner som brenner for business, bærekraft og teknologi, ytrer Eunice Hammond-Mørklid, etablereren av House of Hammond-s.
Innstilling i verdensklasse
– Det å se fortvilelsen i øynene til en ny kunde bli erstattet med håp og lettelse, ettersom de får behandling og kjenner forbedring i kroppen, er bare helt ubeskrivelig, sier helsegründer Roar Vestbø.
Duften av Damaskus
– Så vidt jeg vet er det ingen andre i Bergen som leverer syrisk mat laget fra bunnen av, opplyser Ayham Layous.
Med Livsenergi som mellomnavn
– Frihet er for meg å ha et normalt liv – å få «andast», betror svenskfødte Marina Hansson, gründeren bak Atomega.
Ørespisseren
– En kan bli bedre kjent med seg selv ved å lytte aktivt til musikk, hevder pianist og lyttelos Annabel Guaita.
Bunad og bærekraft
– Hva kan vel være mer riktig enn å jobbe som bunadstilvirker når en er født på 17. mai? spør Catrine Bergesen.
Kameleonar før og no
– Me har eit ansvar når det gjeld å ta vare på gamle kulturar, fastslår Anne Lise Leiren Mastervik. Nyleg sette ho i drift Bygdasjarm AS.